Αποκάλυψη για τα χαρακτηριστικά του νέου VW Amarok

Αποκάλυψη για τα χαρακτηριστικά του νέου VW Amarok

H VW αποκάλυψε τα χαρακτηριστικά της νέας γενιά του Amarok, με την παραγωγή του νέου pick-up να ξεκινά στο εργοστάσιο της Ford αργότερα μέσα στη χρονιά.

Λίγο πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του Amarok, η VW έδωσε στη δημοσιότητα τα χαρακτηριστικά του νέου της μοντέλου. Όπως ήδη γνωρίζαμε, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα T6 της Ford όπως και το νέο Ranger, με το οποίο θα μοιράζεται πολλά στοιχεία. Στον τομέα των κινητήρων, το γερμανικό pick-up θα διατίθεται με 6κύλινδρα και τετρακύλινδρα ντίζελ σύνολα όπως και το αδελφάκι του. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο και για αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Το νέο Αmarok, με μήκος 5.350 mm, θα είναι 96 mm πιο μακρύ σε σχέση με τον προκάτοχο του, ενώ το μεταξόνιο του στην διπλοκάμπινη έκδοση θα φτάνει τα 3.220 mm. Θα έχει ύψος 1.880 mm και πλάτος 1.910 mm, ενώ θα έχει ωφέλιμο φορτίο 1.200 kg και μέγιστο βάρος ρυμούλκησης 3.500 kg.  

VW Amarok

To μέγεθος των τροχών θα κυμαίνεται από 17" έως 21". Οι πλουσιότερες εκδόσεις εξοπλισμού του Amarok θα περιλαμβάνουν 30 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, προβολείς LED και ηχοσύστημα Harman Kardon. Στο κέντρο του ταμπλό θα δεσπόζει η οθόνη αφής του infotainment με το λειτουργικό σύστημα SYNC4 της Ford, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε διαγώνιο 10,1" και 12". 

Mπορεί το Amarok να μοιράζεται πολλά στοιχεία όπως το σασί, το παρμπρίζ, την οροφή, και τους καθρέπτες με το Ranger, αλλά ο Γερμανός κατασκευαστής υπόσχεται ότι η σχεδίαση του pick-up θα διαφέρει έντονα συγκριτικά με το pick-up του Μπλε Οβάλ, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

H παραγωγή του νέου Amarok θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά στο εργοστάσιο της Ford στην Νότια Αφρική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube