Αποκάλυψη για το Škoda Enyaq Coupé RS iV

Αποκάλυψη για το Škoda Enyaq Coupé RS iV

Το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της τσεχικής φίρμας είναι ηλεκτρικό και ακούει στο όνομα Škoda Enyaq Coupé RS iV.

Μαζί με την επίσημη παρουσίαση του νέου Škoda Enyaq Coupé iV, ο Τσέχος κατασκευαστής παρουσίασε και την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση RS της μάρκας. To Škoda Enyaq Coupé RS iV αποτελεί το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρίας μέχρι σήμερα.

Όπως και αναμενόταν, μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με το Volkswagen ID.5 GTX. Πράγμα που σημαίνει ότι το Škoda Enyaq Coupé RS iV κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, κάνοντας το τετρακίνητο.

Škoda Enyaq Coupé RS iV

Η συνολική ισχύς ανέρχεται στα 295 PS και η μέγιστη ροπή στα 460 Nm. Ως αποτέλεσμα το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε μόλις 6,5”, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 180 km/h. Tα δύο ηλεκτρικά μοτέρ αντλούν ενέργεια από συσσωρευτή ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kWh.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή υποψιαζόμαστε ότι το Škoda Enyaq Coupé RS iV είναι ένα αναμφίβολα πολύ ενδιαφέρον πακέτο το οποίο υπόσχεται εντυπωσιακή σχεδίαση, χώρους αλλά και επιδόσεις.

Πέρα από την αυξημένη ισχύ, η έκδοση RS ξεχωρίζει από τις μαύρες σχεδιαστικές πινελιές και από την κόκκινη ανακλαστική λωρίδα που κοσμεί τον πίσω προφυλακτήρα. Στον βασικό εξοπλισμό του Škoda Enyaq Coupé RS iV περιλαμβάνεται και το Crystal Face, στο οποίο η εμπρός γρίλια φωτίζεται από 131 σώματα LED. Για όσους σκέφτονται να το αποκτήσουν, είναι βέβαιο ότι θα ξεχωρίζουν στον δρόμο, μιας και θα διατίθεται αποκλειστικά στο εντυπωσιακό χρώμα Mamba Green.

Škoda Enyaq Coupé RS iV

Όπως είναι φυσικό, ο κατασκευαστής δεν περιορίστηκε στις στιλιστικές μετατροπές και στην αυξημένη ισχύ για το Škoda Enyaq Coupé RS iV αλλά προχώρησε και στις απαραίτητες ρυθμίσεις έτσι ώστε να του δώσει χαρακτηριστικά πιο σπορ οδηγικής συμπεριφοράς, συγκριτικά με τις συμβατικές εκδόσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube