Αποκάλυψη για το 5θυρο Suzuki Jimny

Αποκάλυψη για το 5θυρο Suzuki Jimny

Μετά από πολλές φήμες και πολύ ιντερνετικό ντόρο έφτασε η στιγμή της αποκάλυψης του 5θυρου Suzuki Jimny με μήκος που φλερτάρει τα 4 m και έναν κινητήρα 1.5 lt, με απόδοση 106 PS.

Suzuki Jimny

Η ιαπωνική φίρμα μετά από πολλές φήμες και αρκετή αναμονή παρουσίασε το νέο 5θυρο Suzuki Jimny. Για την ακρίβεια, το νέο off-roader με πέντε πόρτες παρουσιάστηκε από την Μaruti-Suzuki σήμερα στην Έκθεση Auto Expo 2023 στην Ινδία.

Σε αντίθεση με την 3θυρη έκδοση του που έχει μήκος 3.645 mm, το μήκος του νέο 5θυρου Jimny είναι 3.985 mm. Παράλληλα, το μεταξόνιο του αυξήθηκε από τα 2.250 mm στα 2.590 mm, ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στο ύψος και το πλάτος του σε σχέση με το μικρό Jimny που βρίσκεται σήμερα στις αγορές.

Suzuki Jimny

Χάρη στο αυξημένο μήκος του και τις πίσω πόρτες, το 5θυρο Jimny μπορεί να μεταφέρει πέντε επιβάτες με μεγαλύτερη άνεση και ο χώρος αποσκευών του έχει όγκο 208 lt, νούμερο που μπορεί να αυξηθεί στα 332 lt αναδιπλώνοντας την πίσω σειρά καθισμάτων.

Οι φήμες που ήθελαν το 5θυρο Jimny να εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης δεν επιβεβαιώθηκαν προς το παρόν, με την ινδική έκδοση που παρουσιάστηκε να φιλοξενεί κάτω από το καπό της ένα ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο μοτέρ 1,5 λίτρων με ισχύ 106 PS στις 6.000 rpm και 134 Nm ροπής στις 4.400 rpm. 

Η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου χειροκίνητο ή ενός 4τάχυτου αυτόματου σασμάν.

Suzuki Jimny

Η απόσταση του από το έδαφος είναι 200 mm, με γωνία προσέγγισης τις 36°, η γωνία ράμπας τις 24° και τη γωνία διαφυγής να φτάνει τις 50°.

To βιβλίο παραγγελιών για την αγορά της Ινδίας έχει ήδη ανοίξει με τα πρώτα μοντέλα να φτάνουν στους ιδιοκτήτες το Μάιο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Suzuki Jimny

Επίσημη ενημέρωση για την Ευρώπη δεν υπάρχει προς το παρόν. Αλλά αν η Suzuki δεν αποφασίσει να τοποθετήσει έστω ένα ηπίο υβριδικό σύστημα κίνησης στην γκάμα του μοντέλου της, ώστε να μειωθούν οι ρύποι του, δύσκολα το 5θυρο Suzuki Jimny θα λάβει εισιτήριο για να έρθει στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου ως επιβατικό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube