Αποκάλυψη: Νέο NextEV ΝΙΟ ES8, οι προδιαγραφές του ηλεκτρικού SUV

Αποκάλυψη: Νέο NextEV ΝΙΟ ES8, οι προδιαγραφές του ηλεκτρικού SUV

Η ΝextEV, ο Κινέζος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους περισσότερους είναι γνωστή για το hypercar ΝΙΟ EP9 που κατέχει το ρεκόρ EV στο Nürburgring.

Να σας θυμίσουμε όμως ότι στο Auto Shanghai 2017 είχε αποκαλύψει το ΝΙΟ ES8, έναν άμεσο ανταγωνιστή του Tesla Model X, ο οποίος αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά τις προσεχείς ημέρες.

Το ΝΙΟ ES8 αποτελεί το πρώτο «κανονικό» αυτοκίνητο της NextEV και είναι ένα 5μετρο, 7θέσιο SUV με μεταξόνιο τρία μέτρα. Κατασκευασμένο τόσο στο σασί όσο και στο αμάξωμα από αλουμίνιο, το πανάλαφρο ES8 κινείται από δύο ηλεκτρομοτέρ, ένα για κάθε άξονα.

Εστιασμένο στην άνετη κύλιση, το NIO ES8 χρησιμοποιεί αερανάρτηση, για την οποία οι μηχανικοί που την εξέλιξαν υπόσχονται ότι θα παρέχει ανώτερη άνεση από του ανταγωνισμού, όπως το Model X.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η NextEV δεν έχει δικό της εργοστάσιο. Το ES8 και τα μεταγενέστερα μοντέλα της εταιρείας θα κατασκευάζονται από μια κοινοπραξία μεταξύ της NextEV και της Jianghuai Automotive Corporation (JAC). Η κοινοπραξία ονομάζεται Jianghuai-Weilai, με τη δεύτερη να είναι το κινεζικό όνομα της NIO. Το ενδιαφέρον είναι ότι η JAC πρόκειται για την ίδια ακριβώς εταιρεία που πρόσφατα συμφώνησε σε μια άλλη κοινοπραξία με τη Volkswagen για την εξέλιξη και κατασκευή μιας γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων για την Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ηλεκτρικό Nio EP9 έσπασε το ρεκόρ στο ’Ring. Με αποδείξεις [video]

Οι προδιαγραφές του NIO ES8 που διέρρευσαν είναι: Συνολική ισχύς 330 ίππων και συνολική ροπή 42,8 kgm, νούμερα ικανά για να δώσουν στο SUV EV χρόνο 4,4” για το σπριντ των 0-100 km/h και 2,2” για το 0-50 m/h. H τελική ταχύτητα του ES8 που δίνει η NextEV είναι τα 200 km/h, αλλά μπορεί να την κρατήσει μόνο για ένα λεπτό. Η τελική ταχύτητα σε πραγματικές συνθήκες είναι 180 km/h και αυτό για 30’ οπότε και αδειάζει τελείως η μπαταρία.

Η αυτονομία κατά NEDC είναι 355 km, ενώ ανεβαίνει στα 500 όταν η μέση ωριαία ταχύτητα περιοριστεί στα 60 km/h –τόση είναι η ταχύτητα που χρησιμοποιείται στην Κίνα για τις αστικές μετρήσεις. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι προδιαγραφές της μπαταρίας είναι 192Ah/67kWh. Όσο για το χρόνο φόρτισης, για την πλήρη σε οικιακή πρίζα 220V χρειάζονται οκτώ ώρες, ενώ σε ταχυφορτιστή μία ώρα για φόρτιση 80%.
 

Οι διατάσεις του νέου NextEV ΝΙΟ ES8 είναι 5.022 x 1.962 x 1.753 mm, το βάρος του 2.460 kg και η διάταξη των καθισμάτων 2/3/2. Νούμερα εντυπωσιακά, καθώς το NIO ES8 θα έρθει αντιμέτωπο στις αγορές με το Tesla Model X από τον Δεκέμβριο που είναι προγραμματισμένο το εμπορικό λανσάρισμά του, αρχής γενομένης από την κινεζική αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube