Αποκάλυψη: Νέο Hennessey Venom F5 με 1.600 άλογα [video]

Αποκάλυψη: Νέο Hennessey Venom F5 με 1.600 άλογα [video]

Το νέο Hennessey Venom F5 αποδίδει 1.622 PS κάνει τα 0-400 km/h κάτω από 20” και κοστίζει €1,35 εκατ.

Το Hennessey Venom F5, που θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 κομμάτια, αποκαλύφθηκε στο SEMA Show στο Las Vegas, και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα ξεπεράσει σε τελική ταχύτητα τα 480 km/h.

O κινητήρας πίσω από υποσχόμενη επίδοση είναι ένας διτούρμπινος 7,4λιτρος V8 που αποδίδει 1.622 PS και 179,6 kgm. H Hennessey φιλοδοξεί για το F5, που πήρε το όνομά του από την πιο ισχυρή καταιγίδα στην κλίμακα Fujita, να είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. To μοτέρ συνδυάζεται με ένα 7άρι αυτόματο σασμάν μονού συμπλέκτη με paddle shifters, αλλά προαιρετικά μπορεί να συνδυαστεί και με χειροκίνητο. Για το οποίο η Hennessey λέει ότι είναι δύσκολη περίπτωση, καθώς χρειάζεται να παλεύεις με το traction control μέχρι τα 225 km/h. Σε κάθε περίπτωση, όλη η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς που είναι ντυμένοι με λάστιχα Michelin Pilot Sport Cup 2s, τα οποία, όπως λέει ο John Hennessey, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ταχύτητα όπως αυτά της Bugatti Chiron. H εξήγηση που έδωσε είναι ότι το μικρότερο βάρος του Venom F5 περιορίζει τα φορτία στα λάστιχα σε σχέση με τη Chiron.

Με βάρος 1.338 kg, όσο ζυγίζει ένα πληθωρικά εξοπλισμένο σουπερμίνι, το Hennessey χρησιμοποιεί αποκλειστικά ανθρακονήματα για το αμάξωμά του, του οποίου ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0,33. Εντυπωσιακή αεροδυναμική απόδοση για hypercar, αν αναλογιστούμε ότι το απερχόμενο Venom  GT έχει 0,44 και η Bugatti Chiron αντίστοιχα 0,38.

Αντίθετα με τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας που βασίζονταν στο σασί της Lotus Exige, η Hennessey εξέλιξε για το Venom F5 ένα νέο πλαίσιο, όπως εξάλλου in-house εξελίχτηκαν το μοτέρ και το αμάξωμα.

Στη περίπτωση που είναι εξοπλισμένο με την ειδική ρύθμιση «Vmax», το F5 χαμηλώνει την πίσω πτέρυγα και κλείνει τις αεροεισαγωγές  στο σπόιλερ, προκειμένου να βελτιώσει την αεροδυναμική απόδοσή του. Το set-up αυτό του δίνει τη δυνατότητα, σύμφωνα πάντα με τη Hennessey, να πιάσει από στάση τα 300 km/h σε 10” και τα 400 km/h σε κάτω από 20”, τερματίζοντας της επιτάχυνσή του στα 484 km/h. Οπότε με τέτοια νούμερα, η εταιρεία σχεδιάζει να κατέβει κάτω από τα 30” στη διαδικασία 0-400-0 km/h, διαλύοντας τόσο το χρόνο της Bugatti Chiron στα 42” όσο και της Koenigsegg Agera RS στα 36” 44.

[Πηγή Hennessey] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube