Αποκάλυψη: Το «κορμί» του Fiat 500X

Αποκάλυψη: Το «κορμί» του Fiat 500X

H Fiat έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες από το «κουφάρι» του νέου 500Χ που θα αποκαλυφθεί στις 4 Ιουλίου.

Οι δύο φωτογραφίες από το αμάξωμα του επερχόμενου 500X που έδωσε η Fiat στη δημοσιότητα εχθές, τραβήχτηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Melfi.

Απεικονίζουν δε το αυτοκίνητο παραγωγής, του οποίου η επίσημη παρουσίαση δεν αργεί και έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουλίου. Το Melfi επιλέχτηκε διότι σε αυτό το εργοστάσιο θα κατασκευάζεται και το Jeep Renegade, με το οποίο το 500X μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα, άρα και τη γραμμή παραγωγής.

Βέβαια, αντίθετα με το Renegade, το 500X δεν θα είναι ένα μικρό crossover, αλλά περισσότερο θα μοιάζει ένα ψηλωμένο 500L με τετρακίνηση και πιο σπορ εικόνα. Κάτι που δεν νομίζουμε ότι θα είναι εμπορικά ιδιαίτερα αβανταδόρικο ή, τέλος πάντων, διαφοροποιό στοιχείο για το αυτοκίνητο. Πάντως το αυτοκίνητο δεν διαφέρει από αυτή τo αυτοκίνητο που είχε δείξει φευγαλέα η Fiat στη δημοσιογραφική παρουσίαση του 500L τον Ιούλιο του 2012 και τα σκίτσα από το κινεζικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών νωρίτερα εφέτος.  

Η 4 Ιουλίου που επιλέχτηκε ως ημέρα της επίσημης παρουσίασης του νέου Fiat 500X δεν έχει να κάνει με καμιά σημειολογία που να αφορά τον αμερικανικό κλάδο της FCA, αλλά αποτελεί τα 57α γενέθλια του Fiat Nuova 500.

[Πηγή Fiat]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube