Αποκαλύφθηκε η νέα Alpine A110

Αποκαλύφθηκε η νέα Alpine A110

Το διθέσιο γαλλικό κεντρομήχανο κουπέ εστιάζει στη χαρά της οδήγησης.

Το πολυαναμενόμενο κουπέ της Alpine ονομάζεται A110 και θα παρουσιαστεί επίσημα στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης.

Το νέο κεντρομήχανο διθέσιο μοντέλο αποτελεί ανταγωνιστή της Porsche 718 Cayman και πνευματικό παιδί της θρυλικής Α110 της δεκαετίας του ’60. Σχεδιαστικά, δεν απέχει και πολύ από το πρωτότυπο Vision που είχαμε δει πέρσι τον Φεβρουάριο, θυμίζοντας έντονα τον πρόγονό του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DRIVE Legends: Alpine A110 1300S 1966-1971

Η χρήση αλουμινίου σε πάτωμα και αμάξωμα υπόσχονται μειωμένο βάρος, ενώ η χαμηλή σιλουέτα φροντίζει και για το χαμηλό κέντρο του. Η ίδια φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με τα δερμάτινα καθίσματα που είχαμε δει πριν δύο εβδομάδες να ζυγίζουν μόλις 13,1 kg.

Ο κινητήρας του νέου γαλλικού κουπέ θα είναι τετρακύλινδρος τούρμπο και η ισχύς θα κυμαίνεται στους 250 ίππους για την «μικρή» έκδοση και τους 300 για την ισχυρότερη. Και στις δύο εκδόσεις ο κινητήρας θα συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που θα μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Porsche 718 Boxster

Σε επίπεδο επιδόσεων, στόχος της Alpine είναι να πιάνει τα 100 km/h από στάση σε λιγότερο από 4,5”. Πέρα όμως από την δύναμη των κινητήρων και το χαμηλό βάρος, η νέα A110 έχει μελετημένη αεροδυναμική με επίπεδο πάτωμα και έναν σύνθετο αεροδυναμικό διαχύτη.

Περισσότερες φωτογραφίες και αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά για τη νέα Alpine A110 θα μάθουμε με τα εγκαίνια της Έκθεσης της Γενεύης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube