Ανανέωση και για το MINI Paceman

Ανανέωση και για το MINI Paceman

Το ανανεωμένο Paceman θα λανσαριστεί στην αγορά τον Ιούνιο μαζί με την κορυφαία έκδοση John Cooper Works.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του ανανεωμένου Paceman παραμένουν τα ίδια, με έμφαση στην πρωτοποριακή φιλοσοφία ενός μικρού 3θυρου μοντέλου με γραμμές coupé, που συνδυάζει οδηγική απόλαυση και λειτουργικότητα καθώς βέβαια και το (προαιρετικό) σύστημα τετρακίνησης ALL4.

Σχεδιαστικά έχουμε μικρές αλλαγές εξωτερικά με νέα μάσκα, νέους χρωματικούς συνδυασμούς και καινούργιες ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό η ΜΙΝΙ έχει δώσει έμφαση στο σπορ ταμπεραμέντο και την ποιότητα με μαύρες ενδείξεις ταχύμετρου και στροφόμετρου σε στυλ MINI John Cooper Works Paceman, με τις θέσεις να είναι αποκλειστικά τέσσερις για ισάριθμους επιβάτες. Ξεχωρίζουν τα  νέα χρωμιωμένα στοιχεία στα χειριστήρια εξαερισμού και το σύστημα αποθήκευσης MINI Center Rail που είναι στάνταρ.

Όσον αφορά τους κινητήρες υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε δύο βενζίνης και δύο diesel, την ώρα που στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η έκδοση MINI John Cooper Works Paceman με τον 4κύλινδρο turbo των 218 PS. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU6 και υιοθετούν την τεχνολογία MINIMALISM που σε συνδυασμό με τα βελτιωμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά μειώνουν τα επίπεδα κατανάλωσης και ρύπων.

Στην έκδοση Cooper S, ο 1,6 λίτρου κινητήρας αποδίδει τώρα 190 PS και συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο στάνταρ ή 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο προαιρετικό. Το σύστημα τετρακίνησης ALL4 είναι στάνταρ στο MINI John Cooper Works Paceman και προαιρετικό σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται βέβαια και το σύστημα MINI Connected που προσφέρει πλήρη ενσωμάτωση smartphone μέσα στο όχημα και μοναδική λειτουργική ποικιλία με συνεχή επέκταση βασισμένη σε εφαρμογές. Στο σύστημα περιλαμβάνονται λειτουργίες αποκλειστικές για MINI όπως Mission Control, Dynamic Music, Driving Excitement και MINIMALISM Analyser, τη χρήση Facebook, Twitter, foursquare και Glympse, λήψη RSS news feed και προγράμματα ψυχαγωγίας όπως τα AUPEO!, Stitcher, Deezer, Audible, Napster/Rhapsody και TuneIn.

Παράλληλα δεν λείπουν οι πλούσιες στον αριθμό προαιρετικές επιλογές, όπως νέοι προβολείς ομίχλης LED με φώτα ημέρας και φώτα στάθμευσης τεχνολογίας LED καθώς και προβολείς xenon και προσαρμοζόμενο φωτισμό στροφών, σύστημα άνετης πρόσβασης (comfort access), κρυστάλλινη ανοιγόμενη/ανακλινόμενη οροφή μέσω μπουτόν, αυτόματο A/C, αφαιρούμενος κοτσαδόρος με φορτίο τρέιλερ έως 1.200 kg, σύστημα πλοήγησης MINI, Sport Button, σπορ δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων (paddles) για αυτόματο κιβώτιο, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με cruise control, hi-fi σύστημα ηχείων Harman Kardon, αποκλειστικά αξεσουάρ John Cooper Works, κ.α.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube