Ανανέωση για το Ford Edge [video]

Ανανέωση για το Ford Edge [video]

Η Ford μας παρουσιάζει τη φρεσκαρισμένη ναυαρχίδα της, λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή της στην Έκθεση της Γενεύης.

Η Ford Europe προχώρησε σε παρουσίαση του Ευρωπαϊκών προδιαγραφών Edge που θα βρίσκεται στις εκθέσεις των ντίλερ στις αρχές του 2019.

Το μεγαλύτερο SUV της Ford Europe απέκτησε διαφοροποιημένη εμφάνιση και ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα, τους προφυλακτήρες και τα φώτα, με τα πίσω να διαθέτουν και μία μαύρη gloss «μάσκα» αντί για ενιαίο φως, που δείχνει σαν συνέχεια του πίσω παρμπρίζ.

Αλλαγές υπάρχουν και στην γκάμα κινητήρων του ανανεωμένου Edge, με την κορυφαία έκδοση του νέου 2.O EcoBlue bi-turbo να αποδίδει 238 ίππους. Νέα είναι και η έκδοση ST-Line που διαθέτει σπορ ανάρτηση, paddles για τις αλλαγές σχέσεων, διακοσμητικά απολήξεων της εξάτμισης και τροχούς 20”.

Ο 2λιτρος EcoBlue έχει δύο τούρμπο, ένα μικρό και ένα μεγάλο, και προσφέρεται σε δύο ακόμα εκδόσεις ισχύος. Η πιο αδύναμη που αποδίδει 150 ίππους είναι προσθιοκίνητη και συνδυάζεται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ η 190άρα είναι τετρακίνητη και διαθέτει μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Τα επίπεδα εξοπλισμού του ανανεωμένου Edge είναι τέσσερα: Trend, Titanium, ST-Line και Vignale.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε μικρές αλλαγές που εντοπίζονται στις ταπετσαρίες, τη διακόσμηση και το αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με την έγχρωμη οθόνη αφής των 8”. Νέο είναι και το σύστημα ήχου υψηλής πιστότητας της Bang & Olufsen.

Τέλος, το ανανεωμένο Edge ντεμπουτάρει τρία νέα βοηθήματα της Ford στην Ευρώπη: Το Evasive Steering Control που επεμβαίνει στο τιμόνι για να βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει μια σύγκρουση, το Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go και διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας, και το Post-Collision Braking που επιβραδύνει το όχημα μετά από μία σύγκρουση.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube