Ανανεωμένο MΙΝΙ Countryman: Φρεσκάρισμα και για το John Cooper Works

Ανανεωμένο MΙΝΙ Countryman: Φρεσκάρισμα και για το John Cooper Works

Η ανανέωση της οικογένειας Countryman ολοκληρώθηκε με το φρεσκάρισμα και του John Cooper Works, χωρίς όμως αλλαγές στο μοτέρ των 306 ίππων.

Στα τέλη Μαΐου, η MINI τράβηξε την κουρτίνα, αποκαλύπτοντας την ανανέωση του Countryman δεύτερης γενιάς. Ωστόσο, από την παρουσίαση απουσίαζε μια παραλλαγή του και μάλιστα η πιο σπορ: Το John Cooper Works. Οπότε ήγγικεν η ώρα και γι’ αυτό, με τις αλλαγές όπως και στις άλλες εκδόσεις του βρετανικού SUV, να είναι ελαφρές. 

Στο εμπρός μέρος λοιπόν, παρατηρούμε τη νέα μάσκα, αυτή τη φορά με μια κόκκινη μπάρα, ενώ ο προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα παρέμεινε ανέγγιχτος. Στο πίσω μέρος, υπάρχουν νέα γραφικά στα φώτα, με το κλασικό πλέον μοτίβο του Union Jack. 

MINI Countryman John Cooper Works MY2020

Ο προφυλακτήρας φόρεσε νέους ανακλαστήρες, πιο μεγάλους και τοποθετημένους ψηλότερα. Επίσης, ανασχεδιάστηκε σε κοσμητικό επίπεδο ο διαχύτης, με μια νέα διακόσμηση Piano Black που επέτρεψε την αντικατάσταση των νίκελ από μαύρη λάκα. 

Το ανανεωμένο MINI Countryman John Cooper Works φορά στάνταρ 18άρες ζάντες και κόκκινες δαγκάνες φρένων. Στην καμπίνα, η σημαντική αλλαγή αφορά τα όργανα πίσω από το τιμόνι, με την άφιξη μιας μικρής 5άρας οθόνης που, ωστόσο, ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό.

MINI Countryman John Cooper Works MY2020

Κάτω από το καπό δεν συντελέστηκε καμία αλλαγή. Να θυμίσουμε ότι το Countryman John Cooper Works έχει ήδη αλλάξει μοτέρ από το 2019, υιοθετώντας τον νέο 4κύλινδρο κινητήρα τούρμπο που φορά και η BMW X2 M35i. Αλλαγή που ανέβασε την ισχύ του JCW από τα 231 στα 306 άλογα, με τη ροπή να φτάνει τα 450 Nm. Το μοτέρ συνταιριάζεται στάνταρ με τετρακίνηση ALL4 και αυτόματο 8άρι σασμάν. Συνδυασμός που δίνει χρόνο 5,1” για το σπριντ των 0-100 km/h. 

H τιμή του ανανεωμένου Countryman John Cooper Works δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, καθώς το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του στο τέλος του χρόνου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube