Επίσημο: Ανανεωμένο MINI Countryman [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο MINI Countryman [video]

To MINI Countryman δέχεται μικρές αισθητικές αλλαγές και αποκτά επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού.

Η βρετανική φίρμα ποτέ δεν προχωρά σε δραστικές αλλαγές για την ανανέωση των μοντέλων της. Τα φρεσκάρει με ελάχιστες πινελιές στο αμάξωμα και με νέα στοιχεία εξοπλισμού. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του MINI Countryman.

Τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά της, η ναυαρχίδα της γκάμας της ΜΙΝΙ απέκτησε νέο εμπρός προφυλακτήρα, με δύο κατακόρυφες εισαγωγές αέρα στα πλάγια, και μια μεγαλύτερη μάσκα στο καπό. Παράλληλα, τα εμπρός φώτα είναι πλέον LED σε όλες τις εκδόσεις με τα Adaptive LED να προσφέρονται ως έξτρα. Πίσω, ο προφυλακτήρας είναι ελάχιστα διαφοροποιημένος, όμως το βλέμμα πέφτει στα φώτα, επίσης LED, που εναρμονίζονται με την υπόλοιπη γκάμα της ΜΙΝΙ και ενσωματώνουν πλέον κι αυτά το μοτίβο της αγγλικής σημαίας.

Στο ανανεωμένο ΜΙΝΙ Countryman προσφέρονται δύο νέα χρώματα (White Silver και Sage Green) αλλά και το πακέτο Piano Black Exterior, το οποίο ντύνει με μαύρο χρώμα τα φανάρια, τη μάσκα, τις χειρολαβές κ.ά. Νέες ζάντες 16" και 17" ως στάνταρ, και έως 19" στη λίστα με τα έξτρα, ολοκληρώνουν τις αλλαγές.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι λιγότερες. Τα φυσικά πλήκτρα του ηχοσυστήματος έχουν αντικατασταθεί με πλήκτρα αφής. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν πλέον στάνταρ τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι, και κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος. Ως έξτρα διατίθεται ψηφιακός πίνακας οργάνων 5", επένδυση Piano Black High Gloss για το κεντρικό όργανο του ταμπλό και νέες ταπετσαρίες. Στάνταρ είναι και η κάρτα SIM, για τη λειτουργία Intelligent Emergency Call σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και για τις υπηρεσίες MINI TeleServices.

MINI Countryman interior

Οι γνώριμοι κινητήρες του Countryman έχουν εναρμονιστεί με τις νέες προδιαγραφές ρύπων Euro 6d, αποκτώντας φίλτρο μικροσωματιδίων (κινητήρες βενζίνης) και σύστημα SCR με AdBlue (κινητήρες ντίζελ). Η βενζινοκίνητη γκάμα ξεκινά με τις εκδόσεις One και Cooper, με 3κύλινδρο 1.500άρη που εξακολουθεί να αποδίδει 102 και 136 PS, αντίστοιχα. Στην περίπτωση του κορυφαίου Cooper S όμως, η ισχύς του δίλιτρου κινητήρα του έχει μειωθεί, από τους 190 στους 178 PS. Στα ντίζελ η απόδοση δεν έχει επηρεαστεί, με τις εκδόσεις One D, Cooper D και Cooper SD να αποδίδουν 116, 150 και 190 PS, αντίστοιχα. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται βέβαια η έκδοση PHEV: Το Cooper SE συνδυάζει τον 1.5 TwinPower Turbo με ένα ηλεκτρικό μοτέρ για να αποδώσει 220 PS, ενώ εκπέμπει μόνο 40-45 g CO2/km.

Το σύστημα τετρακίνησης ALL4 προσφέρεται στις εκδόσεις Cooper, Cooper S, Cooper D και Cooper SD, ενώ είναι στάνταρ στο Cooper SE. Το PHEV είναι και η μοναδική έκδοση της γκάμας με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic. Όλα τα υπόλοιπα τετρακίνητα Countryman διαθέτουν 8τάχυτο Steptronic, ενώ στις προσθιοκίνητες εκδόσεις προσφέρεται ως έξτρα ένα αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη.

Η διάθεση του ανανεωμένου MINI Countryman αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η φίρμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube