Ανανεωμένο Kia Sorento 2023

Ανανεωμένο Kia Sorento 2023

Λίγες μέρες ύστερα από την παρουσίαση της εντυπωσιακής πέμπτης γενιάς του Hyundai Santa Fe, ο ξάδερφός του, το Kia Sorento, ανανεώθηκε για το δεύτερο μισό της εμπορικής καριέρας του.

Kia Sorento 2023

Το Kia Sorento μόλις ανανεώθηκε με το ΜΥ2023 που θα μας συντροφεύσει μέχρι τη λήξη της καριέρας της τέταρτης γενιάς του. 

Την περασμένη εβδομάδα, η Hyundai εξέπληξε τους πάντες αποκαλύπτοντας τις πρώτες εικόνες της πέμπτης γενιάς του Santa Fe

Το Kia Sorento 2023 αναμένεται να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την ίδια δομή γκάμας: Αυτοφορτιζόμενη υβριδική έκδοση και επαναφορτιζόμενη υβριδική παραλλαγή της

Το μεγάλο οικογενειακό SUV από τον Κορεάτη κατασκευαστή εμφορείται από στιλ που τουλάχιστον μας κατέπληξε, με τετράγωνες γραμμές και μια εντελώς κάθετο πίσω μέρος. 

Kia Sorento 2023

Το ολοκαίνουργιο Santa Fe εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα ίδια βασικά τεχνικά στοιχεία με το Kia Sorento, τον ιστορικό ξάδερφό του στο κορεατικό γκρουπ. Ένα SUV που βρίσκεται από το 2020 στην τέταρτη γενιά του, οπότε και ήταν καιρός να ανανεωθεί για να συνεχίσει με επιτυχία το δεύτερο μισό της ζωής του.

Ο σχεδιασμός του ανανεωμένου Kia Sorento παραμένει πολύ πιο κλασικός από αυτόν του Santa Fe. Αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι τροποποιήσεις είναι εις βάθος σε σύγκριση με το Sorento που λανσαρίστηκε πριν από τρία χρόνια. 

Το εμπρός μέρος είναι εντελώς αγνώριστο με κάθετα διατεταγμένα τα φανάρια οπτική αντί για τα οριζόντιους οριζόντια φώτα του απερχόμενου μοντέλου. Υπάρχουν επίσης σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό με μια πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια ψηφιακών απεικονίσεων, τόσο στον πίνακα οργάνων όσο και στην κεντρική οθόνη αφής. Με την Kia να φτάσει μέχρι στο σημείο να αλλάξει τη θέση των αεραγωγών της κεντρικής κονσόλας.

Kia Sorento 2023

Δεν υπάρχουν τεχνικές πληροφορίες προς το παρόν για το ανανεωμένο Kia Sorento, μια πρακτική που εφαρμόζει συχνά με τις παρουσιάσεις των μοντέλων του ο κορεατικός όμιλος. 

Να θυμάστε πάντως ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ο κατάλογος της Kia δεν περιλαμβάνει το Sorento. Σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, η γκάμα του μοντέλου  περιλαμβάνει μια αυτοφορτιζόμενη υβριδική έκδοση και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική παραλλαγή του. Με το ανανεωμένο Kia Sorento να αναμένεται να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την ίδια δομή γκάμας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube