Aνανεωμένο Ford Explorer 2024 χωρίς PHEV [video]

Aνανεωμένο Ford Explorer 2024 χωρίς PHEV [video]

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το «ευρωπαϊκό» Ford Explorer μόλις προχώρησε στον ανασχεδιασμό του μέσου της ζωής του. Με την επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, τη μόνη διαθέσιμη στην Ευρώπη, να μην υφίσταται πλέον.

Το Ford Explorer είναι ένα μεγάλο, επιβλητικό SUV, με μήκος πάνω από πέντε μέτρα, που δεν το συναντάμε στους ελληνικούς δρόμους.

Ωστόσο, κυκλοφορεί στη Γηραιά Ήπειρο ήδη από το 2020 και μονό plug-in hybrid με 457 άλογα -διαβάστε τη δοκιμή του εδώ. Με την τιμή του στην Ελλάδα να ξεκινά από τις €86.213 και να διαμορφώνεται τελικά στις €96.396, επιβαρυμένο με €10.183 από το τέλος ταξινόμησης.

To νέο, μικρότερο και 100% ηλεκτρικό Ford Explorer αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική σταδιοδρομία του το β' 6μηνο του 2024

Ford Explorer 2024

Όμως, ενώ αυτό το μεγάλο μοντέλο του Μπλε Οβάλ είναι ήδη διαθέσιμο μόνο σε απόθεμα τριών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, πιθανότατα θα σταματήσει να εισάγεται στη χώρα μας. 

Στην ανανεωμένη έκδοση που μόλις παρουσίασε η Ford στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Explorer αποκτά ακόμα μεγαλύτερη μάσκα, βελτιώνει το φινίρισμα του εσωτερικού και προοδεύει σε επίπεδο εξοπλισμού και βοηθημάτων οδήγησης.

Ford Explorer 2024

Αλλά κάτω από το καπό, η Ford επιβάλλει την επιλογή μεγάλων, 100% θερμικών κινητήρων που θα πέσουν βαρείς στα τέλη κυκλοφορίας. Αν φυσικά κάποιος που θα εκταμιεύσει 100 χιλιάρικά για ένα αυτοκίνητο, ιδρώνει το αυτί του με ακριβά ΤΚ.

Το ανανεωμένο Ford Explorer λοιπόν, σου δίνει την επιλογή μεταξύ μιας 5κύλινδρης μονάδας τούρμπο με χωρητικότητα 2,3 λίτρων και 304 ίππους, κι ενός 3λιτρου V6 με 406 άλογα.

Ford Explorer 2024

Δεδομένης των χαμηλών πωλήσεών του στην Ευρώπη, η αποχώρηση του Ford Explorer από τη Γηραιά Ήπειρο δεν θα είναι σε καμία περίπτωση μεγάλη απώλεια για το Μπλε Οβάλ. Θυμηθείτε μάλιστα, ότι η Ford ετοιμάζει το ευρωπαϊκό λανσάρισμα ενός άλλου Explorer, λίγο μικρότερου που θα είναι 100% ηλεκτρικό και σχεδιασμένο με βάση το Volkswagen ID.4. Αυτό το Explorer αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του το δεύτερο 6άμηνο του 2024.

Για όποιον όμως θα ήθελε το υπάρχον PHEV να σας πούμε ότι η αντιπροσωπεία έχει τρία προς πώληση: Ένα κόκκινο, ένα ασημί και ένα μαύρο, όλα τους ST Line και με τιμή ανάμεσα στις €95.048 και €96.453.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube