Ανανεωμένο DS 3 χωρίς «Crossback» και πιο… μοδάτο [video]

Ανανεωμένο DS 3 χωρίς «Crossback» και πιο… μοδάτο [video]

Η DS Automobiles επέλεξε την παριζιάνικη Fashion Week για να αποκαλύψει το λίφτινγκ του DS 3 Crossback. Από το οποίο όμως απουσιάζει το «Crossback» για να γίνει απλώς DS 3. Και ως ηλεκτρικό αποκτά παραπάνω ισχύ και αυτονομία.

Το DS 3 έρχεται να αντικαταστήσει το DS 3 Crossback, όπως το DS 7 αντικατέστησε το DS 7 Crossback. Εκτός από την αλλαγή ονόματος, το λίφτινγκ ήταν και η αφορμή για κάποιες αναβαθμίσεις.

Εμπρός, τα νέα φώτα ημέρας DS Wings, σε δύο γραμμές, και τα νέα φώτα LED εισάγουν ένα νέο πρόσωπο στο γαλλικό premium crossover. Η γρίλια είναι ελαφρώς ανασχεδιασμένη και φαρδύτερη με γυαλιστερές μαύρες ή νικέλινες αιχμές ανάλογα με την έκδοση. Όπως και η γρίλια, ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας υποτίθεται ότι βελτιστοποιεί την «αεροδυναμική απόδοση». Ένα μικρό φτερό καρχαρία εμφανίστηκε στην οροφή, ενώ το πίσω μέρος έχει καθαριστεί από την αισθητική φλυαρία. Προφανώς, το λίφτινγκ ήταν επίσης μια ευκαιρία για την DS Automobiles να αναθεωρήσει τη χρωματική παλέτα με, συγκεκριμένα, την προσθήκη του κόκκινου «Diva».

Ανανεωμένο DS 3 χωρίς «Crossback» και πιο… μοδάτο

Το ηλεκτρικό DS 3 E-Tense ήταν όμως αυτό που επωφελείται περισσότερο από τη διαδικασία αναβάθμισης. Έτσι, ο κινητήρας του αποδίδει πλέον 115 kW, δηλαδή 156 ίππους. Το ίδιο πακέτο που φόρεσε και το ανανεωμένο Peugeot e-208. Αυτό αντιπροσωπεύει κέρδος 20 ίππων, με την αποδιδόμενη μέγιστη ροπή να είναι 260 Nm.

Με το ωφέλιμο ενεργειακό απόθεμα της μπαταρίας να είναι 50,8 kWh (συνολικά 54 kWh) και τη λειτουργία της με τάση 400 V, το DS 3 E-Tense διεκδικεί αυτονομία από 402 έως 500 km ανάλογα με το πεδίο και φυσικά σε κύκλο WLTP. Η μπαταρία είναι υγρόψυκτη ενώ προστέθηκε και μια αντλία θερμότητας. Η ισχύς του φορτίου συνεχούς ρεύματος που μπορεί να δεχτεί είναι τα 100 kW (0 έως 80% σε 25 λεπτά), ενώ σε AC, ο εσωτερικό φορτιστής του DS 3 δέχεται 11 kW.

Ανανεωμένο DS 3 χωρίς «Crossback» και πιο… μοδάτο

Το DS 3 παραμένει πιστό και στη θερμική γκάμα του, τόσο σε βενζίνη όσο και σε ντίζελ, με δύο βενζινοκινητήρες και έναν πετρελαιοκινητήρα.

Στην ουσία, υπάρχει ο 1.2 PureTech 100 που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και ο 1.2 PureTech 130 με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Ένας κινητήρας ντίζελ BlueHDi 130 σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων συμπληρώνει τον κατάλογο του DS 3. 

Στην καμπίνα, το DS 3 διαθέτει νέο τιμόνι με paddles για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και νέα καθίσματα κατασκευασμένα με πρωτοποριακό αφρό υψηλής πυκνότητας. Η έκδοση La Parisienne, συναρμολογείται στο Poissy (Yvelines), διαθέτει νέα κεντρική οθόνη 10,3 ιντσών στάνταρ με το σύστημα DS Iris.

Ανανεωμένο DS 3 χωρίς «Crossback» και πιο… μοδάτο

Οι εκδόσεις εξοπλισμού θυμίζουν επίσης τη γαλλική πρωτεύουσα με ονόματα όπως Opéra, Rivoli ή Bastille. Επίσης και με αφορμή την παριζιάνικη Εβδομάδα Μόδας που η γαλλική φίρμα παρουσίασε το περί ου ο λόγος λίφτινγκ, είδαμε με χαρά να επιστρέφουν μερικές εικόνες με «παλιομοδίτικα» μανεκέν, γυναίκες και άντρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube