Ανανεωμένη BMW Z4, M Sport για τον «κοσμάκη»

Ανανεωμένη BMW Z4, M Sport για τον «κοσμάκη»

Η ανανεωμένη BMW Z4 επωφελείται από αρκετές βελτιώσεις στη λεπτομέρεια, τόσο στην ουσία όσο και στη φόρμα της, με σκοπό να τονιστεί παραπάνω η αθλητικότητά του.

Η BMW Z4 αποτελεί ένας από τους τελευταία μοντέλα μιας γενιάς «προσιτών» κάμπριο και ρόουντστερ, με το αυτοκίνητο από το Μόναχο να προσφέρει μια μικρή ανανέωση για το ΜΥ 2023. Στο πρόγραμμα, μια απλοποίηση της γκάμας, ακόμα πιο σπορ εμφάνιση και νέες κοσμητικές λεπτομέρειες –ζάντες, χρώματα– διατηρώντας παράλληλα το μηχανολογικό του πακέτο. Μια ήπια εξέλιξη για ένα μοντέλο που είχε ήδη κάνει την επανάστασή του με αυτήν την τρίτη γενιά.


Η BMW Z4 μπαίνει στη δεύτερη φάση της καριέρας της με απλοποιημένη γκάμα, ελαφρώς ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος και αμετάβλητες επιδόσεις.

Στο μηχανοστάσιο διατηρείται λοιπόν η επιλογή ανάμεσα σε δύο παραλλαγές του 4κύλινδρου δίλιτρου τούρμπο (sDrive20i και sDrive30i) και του 6κύλινδρου σε σειρά τούρμπο της BMW Z4 M40i. Σημειώνοντας ότι αυτή η τελευταία έκδοση αποτελούσε περισσότερο από το 30% των παγκόσμιων πωλήσεων του μοντέλου, η BMW αποφάσισε να εξοπλίσει τις 4κύλινδρες εκδόσεις με το στάνταρ πακέτο M Sport για πιο σπορ εμφάνιση. Επομένως, ο πελάτης δεν μπορεί πλέον να επιλέξει μεταξύ των εκδόσεων Advantage, Sport Line και M Sport, καθώς το τελευταίο έχει γίνει το βασικό.

BMW Z4 MY2023

Σε αισθητικό επίπεδο, θα σημειώσουμε τον εμπρός προφυλακτήρα με την εισαγωγή αέρα σε τρία μέρη, τα αναθεωρημένα χαμηλά τμήματα του αμαξώματος και το κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα που φοράει ειδικά σχεδιασμένες «φούστες».

Στο εμπρός μέρος, οι πλευρικές εισαγωγές αέρα που τροφοδοτούν τις αεροκουρτίνες έχουν ανασχεδιαστεί, κατά το πρότυπο των «νεφρών» της γρίλιας, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη μουσούδα του γερμανικού ρόουντστερ, επενδεδυμένες πλέον με οριζόντια και όχι κάθετα πηχάκια…

BMW Z4 MY2023

Αυτό το ψευδό-λίφτινγκ συνοδεύεται επίσης από μερικά όντως νέα χαρακτηριστικά: Ζάντες M σε 19” ειδικά σχεδιασμένες για την BMW Z4 και εξοπλισμένες με 255/35 ZR19 εμπρός και 275/35 ZR19 πίσω. Επιπλέον, οι πελάτες θα μπορούν πλέον να επιλέξουν ένα από τα τρία νέα διαθέσιμα χρώματα του αμαξώματος: Thundernight metallic, Portimao Blue metallic και Skyscraper Grey metallic. Τέλος, η λίστα επιλογών προσφέρει επίσης τα φώτα M Shadow Line, τα οποία αποτελούνται από σκούρα ένθετα στις οπτικές μονάδες για να τονίσουν τη σπορ εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Και στον χώρο επιβατών, η φροντίδα M είναι στάνταρ για όλες τις εκδόσεις με δερμάτινη επένδυση Vernasca για τον «μικρό» 4κύλινδρο, ενώ η «μεγάλη» 4κύλινδρη και η 6κύλινδρη M40i είναι εξοπλισμένες με δερμάτινη επένδυση -Alcantara με αντίστιξη μπλε ραφών. Η Z4 sDrive30i διαθέτει επίσης δερμάτινο τιμόνι, πεντάλ, footrest και καθίσματα με στάμπα «M».

BMW Z4 MY2023

Τέλος, ενώ η βασική BMW Z4 διατηρεί την «κανονική» ανάρτηση, η sDrive30i εφοδιάζεται στάνταρ με ανάρτηση M Sport και φρένα M Sport και μπορεί να επωφεληθεί, προαιρετικά, από το διαφορικό M Sport που υπάρχει στάνταρ στην M40i.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube