Ανακοινώθηκε το νέο ηλεκτρικό Ford Transit Custom

Ανακοινώθηκε το νέο ηλεκτρικό Ford Transit Custom

Η νέα γενιά του Ford Transit Custom θα κάνει το ντεμπούτο της σε 100% ηλεκτρική έκδοση. Ραντεβού στις 9 Μαΐου.

Ford Transit Custom

Ο Αμερικανός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το δεύτερο ηλεκτρικό βαν του για την ευρωπαϊκή αγορά στις 9 Μαΐου, το ηλεκτρικό Ford Transit Custom. Κάτι το οποίο μας είχε ήδη επιβεβαιώσει από τον περασμένο μήνα.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο ήταν το E-Transit, μια έκδοση με ηλεκτρικό κινητήρα για το μεγαλύτερο από τα επαγγελματικά της φίρμας και του οποίου η παραγωγή μόλις ξεκίνησε στη Γηραιά Ήπειρο.

Ωστόσο, η αμερικανική φίρμα θέλει να παίξει το χαρτί του μυστηρίου, χωρίς να υποδεικνύει ακριβώς τι είναι αυτό το δεύτερο μοντέλο. Αλλά χάρη στο teaser, υποθέτουμε ότι πρόκειται για το Ford Transit Custom.

Αλλά ενώ το E-Transit σχεδιάστηκε πάνω στη γενιά που λανσαρίστηκε το 2013, εδώ φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με μια εντελώς νέα γενιά του Ford Transit Custom. Η προηγούμενη είχε ξεκινήσει επίσης την καριέρα της το 2013 και απ’ ό,τι βλέπουμε από το teaser, το look θα αλλάξει. Και αυτή η μπάρα LED στη μάσκα προορίζεται το δίχως άλλο για την ηλεκτρική έκδοση.

Ford Transit Custom

Η ιδιαιτερότητα αυτής της νέας γενιάς; Σχεδιάστηκε από κοινού με τη Volkswagen, καθώς η Ford έχει υπογράψει παγκόσμια συνεργασία με τον γερμανικό όμιλο σχετικά με τα επαγγελματικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ως εκ τούτου, οι δύο εταιρείες ανταλλάσσουν αρχιτεκτονικές και βάσεις. Το νέο Ford Transit Connect βασίζεται λοιπόν στο Volkswagen Caddy, ενώ το επόμενο VW Transporter θα προέρχεται από αυτό το Ford Transit Custom.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube