Aναβιώνει το Pony η Hyundai με το Ν Vision 74

Aναβιώνει το Pony η Hyundai με το Ν Vision 74

Το εντυπωσιακό N Vision 74 της Hyundai που θα παρουσιαστεί στις 27 Μαΐου στην έκδοση παραγωγής, θα είναι ο διάδοχος του Pony του 1974.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Hyundai N παρουσίασε το πρωτότυπο Vision 74, ένα ρετρό σπόρτσκαρ που συνδυάζει ηλεκτροκινητήρες και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου για την κίνησή του. Σήμερα η Hyundai επανέρχεται, ανακοινώνοντας πως στις 27 Μαΐου θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του εντυπωσιακού αυτού κουπέ στο κέντρο σχεδιασμού της στη Σεούλ.

Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο Vision 74 αναμένεται να περάσει στην παραγωγή χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, με τη σχεδίαση να είναι προφανώς εμπνευσμένη από το Hyundai Pony Coupe του 1974 που έφερε την υπογραφή του Giorgetto Giugiaro.

Hyundai N Vision 74

Στην «Pony Day», στις 27 του μήνα, η Hyundai αναμένεται να μας δείξει την τελική μορφή του αυτοκινήτου τουλάχιστον όσον αφορά στο σχεδιαστικό του προφίλ, αφού για τα μηχανικά του μέρη ίσως χρειαστεί να περιμένουμε και μετά από αυτή την ημέρα.

Το πρωτότυπο θυμίζουμε πως εφοδιαζόταν με ένα ζεύγος κινητήρων τοποθετημένων στο πίσω μέρος συνολικής απόδοσης 671 PS και 900 Nm ροπής.  Με μια πλήρης φόρτιση των 62,4 kWh της μπαταρίας του και μόνο με 4,2 κιλά υδρογόνου, το N Vision 74 μπορούσε να καλύψει περισσότερα από 600 χιλιόμετρα απόστασης.

Για το μοντέλο παραγωγής βέβαια, ίσως προκριθεί η λύση ενός πιο συμβατικού κινητήρα, με φήμες να θέλουν κάτω από το καπό του Pony να εξετάζεται η προσθήκη του twin-turbo μοτέρ των 3.5 lt του Genesis G90 με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή και απόδοση περίπου 400 PS.

Hyundai N Vision 74

Αν και αυτή η επιλογή  ταιριάζει στη φιλοσοφία του τμήματος επιδόσεων N της Hyundai, όμως μην ξεχνάμε πως αυτό  έχει ήδη ασχοληθεί και με το ηλεκτρικό Ioniq 5 N που θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ ταχύτητας στο Goodwood (13 με 16 Ιουλίου). Οπότε ίσως και να έχουμε εκπλήξεις στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Το σίγουρο πάντως είναι πως στις 27 Μαΐου το Pony θα τραβήξει δικαιωματικά πάνω του όλα τα βλέμματα…

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube