H Hyundai αναβιώνει το Pony Coupe

H Hyundai αναβιώνει το Pony Coupe

H Hyundai θα αναβιώσει το αδικοχαμένο Pony Coupe του 1974 με τη βοήθεια του Giorgetto Giugiaro.

Hyundai Pony Coupe

Τον περασμένο Ιούλιο, η Hyundai N παρουσίασε το πρωτότυπο Vision 74, ένα ρετρό σπόρτσκαρ που συνδυάζει ηλεκτροκινητήρες και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο των 680 PS ήταν εμπνευσμένο από το Hyundai Pony Coupe του 1974 που έφερε την υπογραφή του Giorgetto Giugiaro.

Αν και το ήθελε, ο κατασκευαστής δεν μπόρεσε ποτέ να παρουσιάσει το Vision 74 πλάι στο Pony Coupe μιας και το τελευταίο, πήγε για σκραπ προς τα τέλη της δεκαετίας του '70.

Hyundai Pony Coupe

Σήμερα, η Hyundai σεβόμενη την ιστορία της, ανακοίνωσε σε μια τελετή στη Ν. Κορέα ότι θα αναβιώσει το πρωτότυπο Pony Coupe με τη βοήθεια του Giorgetto Giugiaro.

48 χρόνια πριν η Hyundai ήρθε σε επαφή με τον Giorgetto Giugiaro και του ζήτησε να σχεδιάσει ένα νέο μοντέλο και κάπως έτσι, ο Ιταλός σχεδιαστής δημιούργησε το Pony Coupe. Ο μάρκα σκόπευε να λανσάρει το μοντέλο σε Ευρώπη και Β. Αμερική αλλά τελικά η εξέλιξη του πρότζεκτ σταμάτησε το 1981.

Hyundai Pony Coupe

«Σχεδίασα το Pony Coupe όταν ήμουν νέος σχεδιαστής στο ξεκίνημα της καριέρας μου, είναι μεγάλη μου τιμή που η Hyundai μου ζήτησε να το κατασκευάσω ξανά και να αποτίνω φόρο τιμής στην κληρονομιά της μάρκας» δήλωσε ο Giorgetto Giugiaro.

Η πιστή ρέπλικα του πρωτότυπου Pony Coupe θα παρουσιαστεί την Άνοιξη του επόμενου έτους και θα προστεθεί στη συλλογή που διατηρεί η Hyundai με τα ιστορικά αυτοκίνητά της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube