Αναβάλλεται το λανσάρισμα του Nissan Leaf 60kWh λόγω… Ghosn

Αναβάλλεται το λανσάρισμα του Nissan Leaf 60kWh λόγω… Ghosn

Θορυβημένη από τη σύλληψη του Carlos Ghosn στις 19 Νοεμβρίου, η Nissan αποφάσισε να αναβάλει το λανσάρισμα της έκδοσης 60kWh του Leaf, για το 2019.

Ενός κακού μύρια έπονται μέσα στη Συμμαχία... Αναφερόμενο στις δηλώσεις εκπρόσωπου της Nissan, το Reuters αναφέρει ότι αναβλήθηκε το λανσάρισμα του νέου Leaf των 60kWh. Για τον Ιάπωνα κατασκευαστή, η κίνηση αυτή εγγυάται ότι το νέο μοντέλο θα λάβει «την κάλυψη που του αξίζει».

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται ως λογική συνέχεια στην ακύρωση του 4ου Nissan Futures, ενός γεγονότος κατά το οποίο ο κατασκευαστής πραγματοποιεί τακτικές ανακοινώσεις σχετικά με την εξέλιξη της ηλεκτρικής γκάμας του και των έξυπνων συστημάτων φόρτισης. Πέρυσι, η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Oslo και σηματοδότησε την έναρξη των παραγγελιών για το νέο Leaf 40kWh σε περιορισμένη έκδοση.

Προγραμματισμένο γι’ αυτή την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου στο Amsterdam, το Nissan Futures 2018 θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στον κατασκευαστή να γνωστοποιήσει στο κοινό νέες λεπτομέρειες σχετικά με το λανσάρισμα της έκδοσης 60kWh του Leaf. Μια εκδήλωση που όμως ακυρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την παρατήρηση ότι πρόκειται για «δυσμενές πλαίσιο για ανακοινώσεις». 

Με το λανσάρισμά του να αναμένεται λοιπόν το 2019, το Leaf «e-plus» θα εισάγει τη Nissan στην κατηγορία των EV «υψηλής αυτονομίας». Οι Ιάπωνες δεν ανέφεραν τη διάρκεια αυτής της αναβολής, αλλά εκτιμούμε ότι θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης.

Αλυσιδωτή αντίδραση
Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη και να συνοψίσουμε τη μέχρι στιγμής κατάσταση της «υπόθεσης Ghosn» να επαναλάβουμε ότι ο ισχυρός άνδρας της Συμμαχίας κατηγορείται για υπεξαίρεση και φοροδιαφυγή, και κρατείται από τις 19 Νοεμβρίου, όταν συνελήφθη στο Τόκιο. Την περασμένη εβδομάδα, ο Carlos Ghosn απομακρύνθηκε από τη θέση του ως πρόεδρου της Nissan. Η ιαπωνική εταιρεία, της οποίας εσωτερική έρευνα αποκάλυψε την υπόθεση, ελπίζει να διορίσει νέο πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

cg

Επί τα αυτά και για το τρίτο μέλος της Συμμαχίας, της Mitsubishi, όπου η απόφαση για να απομακρυνθεί ο Ghosn από την ηγεσία της εταιρείας ελήφθη χθες, 26 Νοεμβρίου. 

Προσώρας, ο Carlos Ghosn παραμένει διευθύνων σύμβουλος της Renault και της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi. Μια κατάσταση που οδηγεί σε μια πραγματική πάλη εξουσίας μεταξύ των τριών κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένης της Nissan που ζητά να επανεξετάσει την ισορροπία στη σχέση της με τη Renault. Μια κρίση που θα μπορούσε να διαταράξει την οργάνωση και τις δραστηριότητες της Συμμαχίας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού αυτοκινήτου όπου σχεδιάζεται η δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας για όλες τις φίρμες του ομίλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube