Αμιγώς ηλεκτρική και 4θυρη η νέα BMW 8 Series

Αμιγώς ηλεκτρική και 4θυρη η νέα BMW 8 Series

Η νέα BMW 8 Series, που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2026, θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και διαθέσιμη αποκλειστικά στην έκδοση Gran Coupé με τις τέσσερις πόρτες.

BMW 8 Series

Είναι γεγονός ότι με τα SUV και την ηλεκτροκίνηση να κερδίζουν συνεχώς έδαφος, τα περιθώρια επιβίωσης για τα κουπέ και κάμπριο μοντέλα περιορίζονται συνεχώς. Δυστυχώς απ' ότι φαίνεται, η BMW 8 Series δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Στις φήμες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και θέλουν την παραγωγή της κάμπριο 8 Series να σταματάει οριστικά το 2025, έρχεται να προστεθεί ένα νέο δημοσίευμα στον γερμανικό Τύπο που αναφέρει ότι η BMW 8 Series θα περάσει στην τρίτη γενιά της ως αμιγώς ηλεκτρική και αποκλειστικά διαθέσιμη σε τετράθυρο αμάξωμα Gran Coupé.

Αυτό σημαίνει ότι το γερμανικό μοντέλο θα πει αντίο όχι μόνο στους κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και στις κουπέ και κάμπριο εκδόσεις του.

BMW 8 Series

Το δημοσίευμα θέλει τη νέα 8 Series να μη βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Neue Klasse που εξελίσσει η BMW. Η τελευταία θα κάνει ντεμπούτο το 2025 με ένα ηλεκτρικό σεντάν στο μέγεθος της 3-Series, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και ένα σπορ SUV.

Αντ' αυτού, η νέα 8 Series που θα έχει την κωδική ονομασία G77 και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026, θα βασίζεται όπως και ο προκάτοχος της στην πλατφόρμα CLAR και θα τοποθετηθεί στην ηλεκτρική γκάμα του Βαυαρού κατασκευαστή ανάμεσα στις i5 και i7.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube