Alpine: Ετοιμάζει τη νέα και αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της

Alpine: Ετοιμάζει τη νέα και αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της

Η Alpine ετοιμάζει ένα σπορτσκαρ, ένα hot hatch και ένα grand tourer, όλα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης Renault EWays Electro Pop, η Alpine μας έδωσε μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της μέσω ενός σκοτεινού teaser που απεικονίζει τις σιλουέτες τριών μοντέλων.

Ξεκινάμε από το ηλεκτρικό σπόρτσκαρ που θα αντικαταστήσει το σημερινό Alpine A110. Αυτό θα βασίζεται σε νέο πλαίσιο που εξελίσσει η Alpine σε συνεργασία με τη Lotus, θα διατηρεί τις αναλογίες κεντρομήχανου και θα έχει τονισμένα φτερά και αεροδυναμική γραμμή οροφής.

Το πιο ενδιαφέρον μοντέλο της Alpine είναι αναμφίβολα το ηλεκτρικό hot hatch που προφανώς θα βασίζεται στο επερχόμενο Renault 5. Θα χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα CMF-BEV με μέγιστη αυτονομία τα 400 km και αυξημένη ισχύ από το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από το teaser, το καυτό σουπερμίνι θα έχει μεγάλη αεροτομή, εισαγωγή αέρα στο καπό και κάτι που μοιάζει με επιπλέον φώτα στη μάσκα, ως αναφορά στο θρυλικό Renault 5 Turbo από τη δεκαετία του '80. 

Το τρίτο μοντέλο είναι ένα grand tourer που θα ανταγωνιστεί τα Audi e-tron GT και Porsche Taycan. Αυτό θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-EV η οποία εξελίχθηκε για τις κατηγορίες C-Segment και D-Segment με μέγιστη αυτονομία τα 480 km (WLTP). Σε σύγκριση με τα δεκάδες συγγενικά μοντέλα του Renault Group, η ναυαρχίδα της Alpine θα έχει καλύτερες επιδόσεις, αυξημένη ισχύ και πιο premium προσανατολισμό.

Ο Luca de Meo, CEO του Renault Group, αποκάλυψε πως το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Alpine θα κυκλοφορήσει το 2024. Το πιθανότερο σενάριο είναι η πρόβλεψη να αφορά το Alpine 5 καθώς η κυκλοφορία του Renault 5 είναι προγραμματισμένη για εκείνη την περίοδο.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube