Alfa Romeo: Oι επόμενες Quadrifoglio θα είναι ηλεκτρικές

Alfa Romeo: Oι επόμενες Quadrifoglio θα είναι ηλεκτρικές

Το τέλος εποχής για τους θερμικούς κινητήρες της Alfa Romeo πιθανότατα δεν θα σημάνει και την εξαφάνιση του ονόματος Quadrifoglio.

«Από το 2024 η Alfa μεταμορφώνεται σε Alfa e-Romeo». Το παρακάτω δεν αποτελεί απλά μια δήλωση στελέχους της ιταλικής φίρμας. Αλλά είναι το νέο μότο των Μιλανέζων, όπως αυτό παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος, όταν η Stellantis ανακοίνωνε τα πλάνα της για την DS Automobiles, την Lancia και φυσικά, την Alfa Romeo.

Μάθαμε τότε ότι η Alfa Romeo θα μετεξελιχθεί σε μια μάρκα που από το 2027 θα παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τα πρώτα δείγματα να φτάνουν στην αγορά 2024.

Νεότερο ρεπορτάζ του βρετανικού Autocar έρχεται να προσθέσει στα παραπάνω ότι η εξαφάνιση των κινητήρων εσωτερικής καύσης από την γκάμα της Alfa Romeo, δεν θα σημαίνει απαραίτητα και την εξαφάνιση του θρυλικού ονόματος Quadrifoglio από τα αυτοκίνητά της.

To όνομα Quadrifoglio είναι αυτό που παραδοσιακά χρησιμοποιεί η ιταλική εταιρία στις πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις των μοντέλων της. Η παράδοση αυτή μπορεί να συνεχιστεί με την ονομασία Quadrifoglio να χρησιμοποιείται στις πιο σπορ εκδόσεις των αμιγώς ηλεκτρικών νέων μοντέλων της μάρκας. 

Το αφεντικό της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε σχετικά: «Για όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει η εταιρία θα μελετήσω προσωπικά τις πιθανότητες μιας σκληροπυρηνικής έκδοσης που θα φέρει το όνομα Quadrifoglio. Εάν θεωρήσω ότι μια έκδοση με απόδοση που συνάδει στο όνομα Quadrifoglio δεν είναι εφικτή τότε το μοντέλο δεν θα διατεθεί σε αυτήν την εκδοχή».

QV

Μπορεί οι φανατικοί της μάρκας να θεωρούν την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μια πράξη ιεροσυλίας, αλλά ο εξηλεκτρισμός της μάρκας θα δώσει την ευκαιρία αναβίωσης ιστορικών μοντέλων σε μία σύγχρονη εκδοχή τους. Ένα τέτοιο μοντέλο σύμφωνα με τον Imparato είναι η Spider Duetto, της οποίας ήδη έχουν υπάρξει κάποια αρχικά σχέδια. Το αν όμως μια σύγχρονη ηλεκτρική Spider Duetto θα φτάσει στη γραμμή παραγωγής εξαρτάται από την επιτυχία των μοντέλων στην υπόλοιπη γκάμα της εταιρίας.

Το μοντέλο που θα εγκαινιάσει τη νέα εποχή της Alfa Romeo είναι η Tonale, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα λανσαριστεί στην αγορά τον επόμενο χρόνο. Ένα ακόμα μικρό crossover, το οποίο πιθανότατα θα ονομάζεται Brennero, αναμένεται να παρουσιαστεί το 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube