Alfa Romeo: Νέος 1.8 biturbo με 300 PS για την Giulia

Alfa Romeo: Νέος 1.8 biturbo με 300 PS για την Giulia

Όσο πλησιάζει η παρουσίασή της ολοένα και πληθαίνουν οι λεπτομέρειες που αφορούν την πολυαναμενόμενη Ιταλίδα.

Η 24η Ιουνίου θα είναι μια ιστορική ημέρα για την Alfa Romeo. Όχι μόνο επειδή θα γιορτάζει τα 105α γενέθλιά της αλλά και επειδή επιλέχθηκε για να συμπέσουν αυτά με την αποκάλυψη της ολοκαίνουργιας Giulia.

Έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια από τότε που σταμάτησε η παραγωγή της 159, αφήνοντας την Alfa χωρίς εκπρόσωπο στη μεσαία κατηγορία. Η Giulia είναι σχεδιασμένη για να φέρει εις πέρας τρεις δύσκολες αποστολές.

Η πρώτη, και προφανέστερη, είναι να επαναφέρει την ιταλική μάρκα στην κλάση και να κοντράρει στα ίσια τον γερμανικό, κυρίως, ανταγωνισμό. Η δεύτερη, να δώσει το (ουσιαστικό, μια και χρονικά προηγήθηκε η περιορισμένης παραγωγής 4C) έναυσμα για την επιστροφή της Alfa Romeo στην αγορά των ΗΠΑ μετά από απουσία δύο δεκαετιών. Και η τρίτη, να πετύχει στον στίβο των πωλήσεων – εκεί δηλαδή που η προκάτοχός της, με μόλις 240.000 κομμάτια σε διάστημα έξι ετών, δεν τα κατάφερε.

Το πρώτο πισωκίνητο σεντάν με τον θυρεό της Alfa μετά την 75 θα προσφέρεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, με έναν νέο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 1,8 lt σε δύο εκδόσεις.

Η ισχυρότερη θα έχει δύο τούρμπο, ένα μικρό για τις χαμηλές στροφές κι ένα μεγαλύτερο που θα εμπλέκεται στις μεσαίες και υψηλές, θυμίζοντας το τελευταίο RX-7. Σε συνδυασμό με την πολλαπλή εισαγωγής μεταβλητού μήκους και τον μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, θα αποδίδει 300 PS στις 5.600 rpm και 40,0 kgm ροπής στις 3.800 rpm.

Η ισχύς θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, με τα 0-100 km/h να έρχονται σε 6,0¨ και την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 245 km/h.

Η μικρότερη θα έχει το ίδιο μοτέρ, με ένα όμως τούρμπο και 240 PS, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται ένας V6 biturbo 3,0 lt με 525 PS.

[Πηγή: vidiauto.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube