Alfa Romeo: Το μικρό SUV θα βασίζεται στο Jeep Renegade;

Alfa Romeo: Το μικρό SUV θα βασίζεται στο Jeep Renegade;

Για να είναι η τιμή ανταγωνιστική, μάλλον η φήμη πρέπει να είναι αληθινή…

Ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles στρέφεται όλο και περισσότερο προς τις ΗΠΑ, αλλά θέλει και να καθησυχάσει τους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολεί στην Ιταλία.

Γι’ αυτό και έκανε πρόσφατα κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις, όπως αυτή της κατασκευής ενός ηλεκτρικού FIAT 500, αλλά και του μικρού SUV της Alfa Romeo, σε εργοστάσια της γειτονικής μας χώρας.

Μιλώντας για την Alfa Romeo, τα σχέδια για την ανάπτυξή της ξεκίνησαν με τυμπανοκρουσίες, αλλά φαίνεται να έχουν κάπως κολλήσει. Μετά την παρουσίαση της Stelvio, το 2016, δεν έχει παρουσιαστεί άλλο νέο μοντέλο.

Τις ανησυχίες για το μέλλον της μάρκας, μετά το θάνατο του Sergio Marchionne το περασμένο καλοκαίρι, θέλησε να διαλύσει ο νέος επικεφαλής της FCA, Mike Manley. Σε συνάντησή του με τα ιταλικά συνδικάτα, στο Τorino, επιβεβαίωσε πως το μικρό SUV της Alfa εξακολουθεί να υπάρχει στα σχέδια, αν και σε λιγότερο φιλόδοξη μορφή από εκείνη που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Αντί για την εξελιγμένη (αλλά ακριβή) πισωκίνητη πλατφόρμα “Giorgio”, θα βασίζεται σε εκείνη του Jeep Renegade. Πράγμα που σημαίνει ότι οι βασικές εκδόσεις του μοντέλου θα είναι προσθιοκίνητες.

Έτσι, με αυτή τη στροφή, η Alfa Romeo θα ακολουθήσει την πεπατημένη που ακολουθούν όλοι οι άλλοι κατασκευαστές με τα αντίστοιχα compact SUV/crossover τους: BMW X1/X2, Audi Q3, Mercedes-Benz GLA, Range Rover Evoque και Volvo X40. Βέβαια, οι Alfisti δεν πρέπει να τα βάφουν τόσο μαύρα, αφού η πλατφόρμα του Jeep Renegade είναι η ίδια με εκείνη του FIAT 500X, αλλά και της Alfa Romeo MiTo. Οι βάσεις, λοιπόν, για καλή συμπεριφορά στην άσφαλτο, υπάρχουν.

Οι ιταλικές ρίζες του επερχόμενου Alfa compact SUV θα διατηρηθούν και σε ό,τι αφορά στην παραγωγή του, αφού θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Pomigliano, κοντά στη Napoli. Πέρα από τις τετρακίνητες εκδόσεις του μοντέλου, θα υπάρχει και μια υβριδική επαναφορτιζόμενη (PHEV), σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς. Και φυσικά, η εξέλιξη και το στήσιμο θα γίνουν από τους μηχανικούς της Alfa ώστε κι αυτό το SUV να έχει τα δυναμικά χαρακτηριστικά της μάρκας.

Στη συνάντησή του με τα συνδικάτα, ο Manley επιβεβαίωσε επίσης ότι το μελλοντικό FIAT 500 θα έχει και ηλεκτρική έκδοση που θα παράγεται στην Ιταλία, κοντά στο Torino, όπως και η mild hybrid έκδοση του Panda. Συνολικά, η FCA σχεδιάζει να επενδύσει κοντά στα 5 δις ευρώ την περίοδο 2019-2021.

[Πηγή: L’ Automobile Magazine, εικόνες Kleber Silva on Behance]

Alfa Romeo compact SUV render

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube