Το ακραίο Devel Sixteen πιάστηκε να δοκιμάζεται στο δρόμο [video]

Το ακραίο Devel Sixteen πιάστηκε να δοκιμάζεται στο δρόμο [video]

Ένα Devel Sixteen παραγωγής εντοπίστηκε να δοκιμάζεται στους δρόμους της Ιταλίας.

Devel Sixteen

Το Devel Sixteen θεωρήθηκε από πολλούς αραβικό παραμύθι της Χαλιμάς. Όλα δείχνουν όμως ότι το hypercar από το Dubai βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην παραγωγή του. Θυμίζουμε ότι η Defining Extreme Vehicles Car Industry LLC είχε παρουσιάσει το Devel Sixteen σε πρωτότυπη μορφή τον Νοέμβριο του 2013 με την υπόσχεση ότι θα έχει 5.000 PS. 

Κάτι λιγότερο από εννέα χρόνια μετά και με τις φήμες ότι το αραβικό hypercar δεν θα μπει ποτέ στην παραγωγή να πληθαίνουν, φαίνεται ότι το Devel Sixteen βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίηση του. 

Devel Sixteen

Ο κατασκευαστής από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δημοσίευσε ένα βίντεο που απαθανατίζει ένα Devel Sixteen παραγωγής να δοκιμάζεται στους δρόμους της Ιταλίας. Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα ένα άλλο βίντεο κατέγραψε την έκδοση του μοντέλου με τους 1.500 PS να δοκιμάζεται στην πίστα. 

Θυμίζουμε ότι o κατασκευαστής έχει υποσχεθεί ότι το hypercar με την αναμφίβολα εντυπωσιακή και πολύ περίεργη σχεδίαση θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις. Η «βασική» αποδίδει 2.000 PS από ένα μοτέρ V8 και ακολουθείται από την αγωνιστική εκδοχή του με 3.000 άλογα. Φυσικά η μεγάλη ατραξιόν είναι το 4τούρμπινο μοτέρ V16 12,3 λίτρων που είναι ακόμα πιο εστιασμένο για χρήση σε πίστα και θα αποδίδει 5.000 PS!

Devel Sixteen

Για τους τολμηρούς που θέλουν να το αποκτήσουν, το βιβλίο παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει, αν και οι αγοραστές θα πρέπει να κάνουν υπομονή οκτώ μήνες αφότου η διαδικασία εξέλιξης ολοκληρωθεί. Η τιμή του ξεκινά από περίπου €1,41 εκατ. και σκαρφαλώνει στα €1,77 εκατ. για τη κορυφαία έκδοση. 

Μένει λοιπόν να δούμε αν και πότε το μοντέλο θα βγει από την γραμμή παραγωγής και αν ο κατασκευαστής θα τηρήσει τις υποσχέσεις του για τα εξωπραγματικά νούμερα του hypercar.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube