Το ακόμη πιο νεανικό Citroën Ami Tonic

Το ακόμη πιο νεανικό Citroën Ami Tonic

Για να γιορτάσει το λανσάρισμα του στην αγορά της Βρετανίας, η Citroën παρουσίασε την ειδική έκδοση Ami Tonic, δίνοντας στο λιλιπούτειο μοντέλο της ακόμη πιο νεανικό χαρακτήρα.

Το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο πρόσθεσε άλλη μια έκδοση στη γκάμα του. Ονομάζεται Citroën Ami Tonic και παρουσιάστηκε από τη γαλλική εταιρεία για να γιορτάσει το λανσάρισμα του μοντέλου στην αγορά της Βρετανίας. 

Το Ami Tonic κοσμείται εξωτερικά από πινελιές σε χακί και κίτρινο χρώμα και τροχούς νέας σχεδίασης αποκλειστικά για την έκδοση. Oι σχεδιαστικές επεμβάσεις έχουν σκοπό να δώσουν μια ακόμη πιο νεανική αύρα στο μοντέλο. Επιπλέον, στην οροφή έχουν προστεθεί ράγες, ενώ στο εμπρός μέρος η σχεδίαση του πλαισίου των φώτων είναι εμπνευσμένη από γυαλιά ηλίου.

Citroën Ami Τonic

Περνώντας στο εσωτερικό, στη χειρολαβή της πόρτας του οδηγού δεσπόζει το σύμβολο «+», αντίστοιχα στο ίδιο σημείο στην πλευρά του συνοδηγού βρίσκεται το σύμβολο «-», συμβολίζοντας έτσι τους πόλους της μπαταρίας. Παράλληλα, όπως και στο εξωτερικό συναντάμε κίτρινες και χακί πινελιές. 

Το λιλιπούτειο ηλεκτρικό εξοπλίζεται με θήκη για smartphone, στα οποία μπορεί να συνδεθεί μέσω της εφαρμογής Dat@mi, πατάκια παντός καιρού, γάντζο για σακούλες και διαχωριστικό δίχτυ.

Citroën Ami Τonic

Το Αmi Tonic χρησιμοποιεί το σύστημα κινητήρα και μετάδοσης του συμβατικού Αmi. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 8 PS στον εμπρός άξονα που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 5,5 kWh. Η αυτονομία του φτάνει τα 75 km, ενώ μια πλήρης φόρτιση μέσω οικιακής πρίζας 220V ολοκληρώνεται μέσα σε 3 ώρες.

Εάν ψάχνετε κάτι ακόμη πιο ιδιαίτερο από το συμβατικό Citroën Ami για τις αστικές σας μετακινήσεις, το Ami Tonic θα κυκλοφορήσει και στη χώρα μας μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube