Ajlani Drakuma: Με 1.200 PS και σχεδίαση εμπνευσμένη από δράκο

Ajlani Drakuma: Με 1.200 PS και σχεδίαση εμπνευσμένη από δράκο

Ο ιδρυτής της εταιρείας έχει ως ίνδαλμα τον Horaccio Pagani.

Η νεοσύστατη Ajlani Motors επέλεξε την έκθεση του Dubai για να παρουσιάσει το πρώτο της αυτοκίνητο με το όνομα Drakuma.

Το  πρωτότυπο που κατασκευάστηκε μετά από πέντε χρόνια δουλειάς μπορεί να βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης, όμως ο ιδρυτής της εταιρείας και σχεδιαστής Bashar Ajlani έχει υψηλές βλέψεις. Όπως δήλωσε στο στο Top Gear, ο Horaccio Pagani είναι το ίνδαλμα του καθώς δεν έκανε συμβιβασμούς όσον αφορά την ποιότητα, καταλήγοντας: «Ο τρόπος που θα περιέγραφα το αυτοκίνητο είναι ο εξής - σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη Lamborghini, παραγωγή εμπνευσμένη από την Pagani.»

Ajlani Dragon

To Ajlani Drakuma θα κινείται με τη βοήθεια ενός κεντρικά τοποθετημένου twin-turbo V8 κινητήρα με απόδοση 1.200 PS. Το αμάξωμα θα είναι εξ'ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ενώ το σασί βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση.

Όπως δήλωσε ο δημιουργός του, το όχημα δεν απευθύνεται σε εκείνους που ενδιαφέρονται για τις διαφορές χιλιοστών του δευτερολέπτου στις επιδόσεις, αλλά σε εκείνους που δίνουν περισσότερη σημασία στην εμφάνιση. Η αιχμηρή σχεδίαση του αμαξώματος ξεκίνησε από τις πόρτες οι οποίες ανοίγουν σαν φτερά δράκου και επεκτάθηκε στο υπόλοιπο αμάξωμα που χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστες αναλογίες (υπερβολικό πλάτος, κοντό μεταξόνιο, τεράστιοι τροχοί και κακή ορατότητα από τις μικρές γυάλινες επιφάνειες). Το αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο με όχημα από video game ή ταινία επιστημονικής φαντασίας και λιγότερο με κάποιο μοντέλο που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Στόχος της εταιρείας είναι η περιορισμένη παραγωγή 99 μονάδων με πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Μένει να δούμε αν το πλάνο θα υλοποιηθεί, ή αν η προσπάθεια καταλήξει σε φιάσκο όπως αρκετές άλλες αντίστοιχες ενέργειες από τη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube