node/37278

Ajlani Drakuma: Με 1.200 PS και σχεδίαση εμπνευσμένη από δράκο

Ο ιδρυτής της εταιρείας έχει ως ίνδαλμα τον Horaccio Pagani.

Η νεοσύστατη Ajlani Motors επέλεξε την έκθεση του Dubai για να παρουσιάσει το πρώτο της αυτοκίνητο με το όνομα Drakuma.

Το  πρωτότυπο που κατασκευάστηκε μετά από πέντε χρόνια δουλειάς μπορεί να βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης, όμως ο ιδρυτής της εταιρείας και σχεδιαστής Bashar Ajlani έχει υψηλές βλέψεις. Όπως δήλωσε στο στο Top Gear, ο Horaccio Pagani είναι το ίνδαλμα του καθώς δεν έκανε συμβιβασμούς όσον αφορά την ποιότητα, καταλήγοντας: «Ο τρόπος που θα περιέγραφα το αυτοκίνητο είναι ο εξής - σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη Lamborghini, παραγωγή εμπνευσμένη από την Pagani.»

Ajlani Dragon

To Ajlani Drakuma θα κινείται με τη βοήθεια ενός κεντρικά τοποθετημένου twin-turbo V8 κινητήρα με απόδοση 1.200 PS. Το αμάξωμα θα είναι εξ'ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ενώ το σασί βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση.

Όπως δήλωσε ο δημιουργός του, το όχημα δεν απευθύνεται σε εκείνους που ενδιαφέρονται για τις διαφορές χιλιοστών του δευτερολέπτου στις επιδόσεις, αλλά σε εκείνους που δίνουν περισσότερη σημασία στην εμφάνιση. Η αιχμηρή σχεδίαση του αμαξώματος ξεκίνησε από τις πόρτες οι οποίες ανοίγουν σαν φτερά δράκου και επεκτάθηκε στο υπόλοιπο αμάξωμα που χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστες αναλογίες (υπερβολικό πλάτος, κοντό μεταξόνιο, τεράστιοι τροχοί και κακή ορατότητα από τις μικρές γυάλινες επιφάνειες). Το αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο με όχημα από video game ή ταινία επιστημονικής φαντασίας και λιγότερο με κάποιο μοντέλο που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Στόχος της εταιρείας είναι η περιορισμένη παραγωγή 99 μονάδων με πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Μένει να δούμε αν το πλάνο θα υλοποιηθεί, ή αν η προσπάθεια καταλήξει σε φιάσκο όπως αρκετές άλλες αντίστοιχες ενέργειες από τη Μέση Ανατολή.

node/39450

Nissan Ariya: Με σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE [video]

Το Ariya, το νέο ηλεκτρικό SUV της Nissan θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου.

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Nissan Ariya: Με σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE [video]

Η Nissan μας προετοιμάζει για την πρεμιέρα του Ariya που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου (8.00 ώρα Ελλάδος) με ένα αποκαλυπτικό video-teaser.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τα γρήγορα πλάνα, τα φώτα LED της έκδοσης παραγωγής του Ariya είναι σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά του πρωτοτύπου, με την καλυμμένη γρίλια ανάμεσά τους να αποτελεί ασπίδα για τους αισθητήρες του πακέτου συστημάτων υποβοήθησης ProPILOT 2.0. Αντίστοιχα, τα πίσω φώτα ενώνονται με μια λωρίδα LED ενώ στο προφίλ έχουν διατηρηθεί τα τόξα σε μαύρη απόχρωση πάνω από τους θόλους των τροχών που υπενθυμίζουν τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου.

Ένα ακόμη νέο είναι η πρεμιέρα του συστήματος τετρακίνησης e-4ORCE της Nissan με δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα). Οι τελευταίες πληροφορίες για το Ariya κάνουν λόγο για αυτονομία της τάξεως των 480 km και τιμή αγοράς υψηλότερη από το αντίστοιχου μεγέθους Qashqai.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Nissan μείνετε συντονισμένοι στο drive.gr.

 

node/39445

Koenigsegg: Έβγαλε ταινία μικρού μήκους! [video]

Δείτε τον Christian von Koenisgegg να πρωταγωνιστεί στο "Time to Reign" μαζί με το προσωπικό του Reggera.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Koenigsegg: Έβγαλε ταινία μικρού μήκους! [video]

Ο Christian von Koenigsegg φαίνεται πως βρήκε λίγο ελεύθερο χρόνο μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά του για να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη μικρού μήκους ταινία της εταιρείας του!

Η ταινία με τίτλο "Time to Reign: A Koenigsgegg Mini Blockbuster" έκανε πρεμιέρα σήμερα στον YouTube και απεικονίζει τον ιδρυτή και CEO της Koenigsegg να πλένει το προσωπικό του Regera χορεύοντας κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο του Ängelholm. O Christian δέχεται ένα τηλεφώνημα από την Veronica η οποία του ζητά να της πουλήσει το αυτοκίνητο, κάτι το οποίο αμέσως αρνείται.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει μια περιπέτεια (η οποία περιέχει και τοποθέτηση προϊόντος) με ειδικούς πράκτορες να κλέβουν το Koenisgegg Reggera μέσα από μια αποθήκη στα κεντρικά της Koenigsegg που φυλάσσεται από μια παραστρατιωτική οργάνωση. Φυσικά, από την χιουμοριστική ταινία δεν θα μπορούσε να λείπουν και οι σκηνές καταδίωξης, με το Reggera και δύο παλιά μοντέλα της Volvo.

Το σενάριο και η παραγωγή της ταινίας έγιναν 100% από εργαζόμενους της Koenigsegg (κάτι μας λέει πως έβαλε το χεράκι του και ο γιος του,  Sebastian, ενώ σε κάποια σκηνή εμφανίζεται και η σύζυγός του Halldora. Αφού σας προετοιμάσαμε κατάλληλα, σας αφήνουμε να δείτε την ταινία.

TAGS