Αέρας ανανέωσης για την Porsche Cayenne [video]

Αέρας ανανέωσης για την Porsche Cayenne [video]

Το μεγάλο SUV της Porsche ανανεώνεται αισθητικά και αποκτά νέες εκδόσεις κινητήρα.

Η Porsche παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση της δεύτερης γενιάς της Cayenne.

Στον τομέα της εμφάνισης, η ανανεωμένη Cayenne απέκτησε νέο εμπρός μέρος με καινούρια φώτα, φτερά, καπό και προφυλακτήρα, με την σχεδίαση του τελευταίου να βοηθά στην ψύξη και την αεροδυναμική. Ακόμα, στην μάσκα υπάρχουν ενεργά πτερύγια που ανοίγουν ή κλείνουν για βελτίωση της αεροδυναμικής ή των αναγκών ψύξης.

Στο πίσω μέρος υπάρχουν νέα φώτα και νέας σχεδίασης πίσω προφυλακτήρας, ενώ επανασχεδιασμένες είναι και οι απολήξεις των εξατμίσεων.

Στο εσωτερικό, η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά το νέο τιμόνι που η σχεδίασή του παραπέμπει σε αυτό της 918 Spyder.

Οι εκδόσεις κινητήρα που απαρτίζουν την γκάμα της ανανεωμένης Porsche Cayenne είναι πέντε: Cayenne S, Cayenne Turbo, Cayenne Diesel, Cayenne S Diesel και Cayenne S E-Hybrid. Η βασική βενζινοκίνητη S εφοδιάζεται με τον καινούριο 3.6 V6 biturbo που αποδίδει 420 ίππους και 56,0 kgm ροπής. Συνδυάζεται στάνταρ με το 8άρι Tiptronic S, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,5 sec και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 259 km/h. Η Turbo έκδοση με τον V8 των 4,8 λίτρων αποδίδει 520 ίππους και 76,5 kgm ροπής, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,5 sec και έχει τελική ταχύτητα 279 km/h.

Η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση Diesel εφοδιάζεται με τον 3.0 V6 των 262 ίππων και των 59,1 kgm ροπής. Οι επιδόσεις που προσδίδει στην ανανεωμένη Cayenne είναι πολύ καλές, μιας επιτυγχάνει 0-100 km/h σε 7,3 sec, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 221 km/h. Η κορυφαία πετρελαιοκίνητη έκδοση είναι η S Diesel με τον V8 των 4,2 λίτρων που αποδίδει 385 ίππους και 88,6 kgm ροπής. Οι επιδόσεις σε αυτή την περίπτωση είναι επιπέδου βενζινοκίνητης S, με 0-100 km/h σε 5,4 sec και τελική ταχύτητα 252 km/h.

Τέλος, η άλλη νέα έλευση στην γκάμα κινητήρων της ανανεωμένης Cayenne είναι η plug-in υβριδική έκδοση S-E Hybrid. Είναι το πρώτο plug-in υβριδικό SUV στον κόσμο, ενώ η Porsche είναι πρώτη εταιρεία που διαθέτει στην γκάμα της τρία plug-in hybrid μοντέλα (Cayenne S E-Hybrid, Panamera S E-Hybrid και 918 Spyder). Οι θερμικός κινητήρας είναι ο supercharged 3.0 V6 των 333 ίππων, με τον ηλεκτρικό να αποδίδει 95 ίππους. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 416 ίππους και οι επιδόσεις που χαρίζει στο μεγάλο SUV είναι πολύ καλές (0-100 km/h σε 5,9 sec και τελική ταχύτητα 243 km/h). Οι μπαταρίες είναι ιόντων λιθίου και χαρίζουν σε αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση αυτονομία 18 έως 36 km, ανάλογα τις συνθήκες και τον τρόπο οδήγησης. Ακόμα, η τελική ταχύτητα με ηλεκτροκίνηση φτάνει τα 125 km/h, ενώ σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση της νέας plug-in hybrid έκδοσης είναι 3,4 lt/100 km, με τις εκπομπές CO2 να φτάνουν τα 79 gr/km.

Η ευρωπαϊκή εμπορική καριέρα της ανανεωμένης Porsche Cayenne ξεκινά στις 11 Οκτωβρίου.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube