Αέρας ανανέωσης για το FIAT Fiorino

Αέρας ανανέωσης για το FIAT Fiorino

Αισθητική ανανέωση, πλουσιότερος εξοπλισμός και Euro6 κινητήρες για το μικρό βαν της FIAT.

Η τρίτη γενιά του μικρού επαγγελματικού βαν της FIAT βρίσκεται στην αγορά από το 2008 και έχει πουλήσει πάνω από 370.000 αυτοκίνητα, και φέτος η ιταλική εταιρεία έκρινε ότι έπρεπε να του δώσει ένα φρεσκάρισμα.

Οι διαστάσεις δεν έχουν διαφοροποιηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι φορτώνει αντικείμενα συνολικού όγκου μέχρι 2,8 m3 ή βάρους μέχρι 660 kg. Το τετράγωνο παρουσιαστικό εξασφαλίζει πλήρη εκμετάλλευση του εσωτερικού χώρου και οι πίσω πόρτες με το άνοιγμα των 180 μοιρών βοηθούν στην φόρτωση.

Το ανανεωμένο FIAT Fiorino απέκτησε επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μάσκα, με αποτέλεσμα εναρμονιστεί εμφανισιακά με τα πιο σύγχρονα αδέλφια του. Τα φώτα παρέμειναν στην υπερυψωμένη θέση τους, χαρίζοντας σύμφωνα με την FIAT καλύτερη ορατότητα, ενώ προστατεύονται από τις αστικές μικροσυγκρούσεις. Νέα σχεδίαση έχουν και τα διακοσμητικά τάσια των ατσάλινων τροχών 15”, καθώς και οι ζάντες αλουμινίου στις πλούσιες εκδόσεις.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές ευνοούν την άνεση και την εργονομία. Το νέο τιμόνι διαθέτει χειριστήρια για το σύστημα πολυμέσων και δερμάτινη επένδυση. Ο πίνακας οργάνων έχει νέα γραφικά και φωτισμό, ενώ ο επανασχεδιασμός του ταμπλό βελτίωσε την λειτουργικότητα των αποθηκευτικών χώρων. Ψηλά στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει πλέον το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων UConnect με έγχρωμη οθόνη αφής 5”.

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από κινητήρες που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro6. Υπάρχουν δύο εκδόσεις πετρελαίου με τον 1.3 MultiJet II και απόδοση 80 ή 95 ίππους, ενώ στην βενζινοκίνητη γκάμα υπάρχει ο ατμοσφαιρικός 1.4. Μάλιστα, στην έκδοση EcoJet του 1.4 υπάρχει σύστημα stop/start, έξυπνος εναλλάκτης και αντλία λαδιού μεταβλητής χωρητικότητας, με αποτέλεσμα να πετυχαίνει σύμφωνα με την FIAT μέση κατανάλωση 3,8 lt/100 km και εκπομπή 100 gr/km CO2.

Από πλευράς εξοπλισμού ασφάλειας, δεν υπάρχουν αλλαγές, διαθέτοντας ABS με EBD, ESP με ASR, HBA, Hill Start Assist και τέσσερις αερόσακους. Ακόμα, στον βασικό εξοπλισμό προσφέρονται και οι αισθητήρες παρκαρίσματος.

Τέλος, o αέρας ανανέωσης ακούμπησε και την crossover εκδοχή του επιβατικού Fiorino, το Adventure, που έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Traction+, περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά και προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, καθώς και ζάντες αλουμινίου 15” με χειμερινά ελαστικά M+S.

Η εμπορική καριέρα του ανανεωμένου FIAT Fiorino ανεμένεται να ξεκινήσει λίγο πριν το καλοκαίρι.

[Πηγή: FIAT Professional]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube