Abarth 695 Esseesse: Το ισχυρότερο και περιορισμένης παραγωγής [video]

Abarth 695 Esseesse: Το ισχυρότερο και περιορισμένης παραγωγής [video]

Με 180 PS, το νέο Abarth 695 Esseesse είναι το ισχυρότερο μοντέλο της σειράς που έχει λανσαριστεί και θα παραχθεί σε μόλις 1.390 μονάδες.

Η νέα έκδοση του μικρού Abarth ξυπνά μνήμες στους φίλους της φίρμας και τους ταξιδεύει πίσω στο 1964, όταν οι μηχανικοί της Abarth μετέτρεπαν το ταπεινό τότε 500 στο «δηλητηριώδες» 695 Esseesse. Το συγκεκριμένο μοντέλο που είχε παραχθεί σε μόλις 1.000 μονάδες αποτελεί την έμπνευση για το νέο μοντέλο που διατηρώντας το συλλεκτικό χαρακτήρα του παλιού, θα παραχθεί σε μόλις 695 αντίτυπα σε χρώμα «Scorpion Black» και άλλα 695 αντίτυπα σε χρώμα «Campovolo Grey». 

Στόχος των μηχανικών της εταιρείας με το νέο συλλεκτικό Abarth 695 Esseesse ήταν να προσφέρουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις και περισσότερη οδηγική ευχαρίστηση. Για να το πετύχουν αυτό μείωσαν το βάρος και βελτίωσαν περαιτέρω την αεροδυναμική του. Το 695 Esseesse εφοδιάζεται με ένα «φουσκωμένο» καπό από αλουμίνιο, το οποίο έχει μειωμένο κατά 25% βάρος σε σχέση με το συμβατικό, ενώ σε συνδυασμό με την εξάτμιση της Akrapovič και άλλες στοχευμένες παρεμβάσεις, η μείωση του βάρους σε σχέση με το ήδη ελαφρύ Abarth 595 Competizione είναι άνω των 10 κιλών. 

Στο νέο 695 Esseesse το παρόν δίνει το «Spoiler ad Assetto Variabile», η ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, η οποία βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση και παράλληλα προσδίδει ένα ακόμα πιο δυναμικό χαρακτήρα στο μοντέλο. Οι αλλαγές αυτές ανατρέπουν πλέον από το θρόνο του ταχύτερου Abarth 595/695 την έκδοση Competizione, με το νέο Esseesse να είναι εκτός των άλλων ταχύτερο και στο 400αρι κατά 1/10 του δευτερολέπτου.

abarth

Εστιάζοντας στις απόλυτες επιδόσεις, το νέο 695 Esseesse θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην 3θυρη έκδοση, αφού η έκδοση Cabrio εκτός των άλλων δεν θα μπορούσε να εφοδιαστεί με το «Spoiler ad Assetto Variabile», το οποίο ρυθμίζεται από τις 0ο έως και τις 60ο και προσφέρει έως και 42 κιλά κάθετης αεροδυναμικά παραγόμενης δύναμης. Σε συνδυασμό με την μείωση του βάρους εμπρός λόγω του αλουμινένιου καπό, η νέα κατανομή του βάρους προσφέρει ακόμα πιο άμεση αντίδραση στις εντολές του οδηγού και καλύτερη ισορροπία.
 
Εκτός από το εντυπωσιακό αεροδυναμικό βοήθημα, το 695 Esseesse ξεχωρίζει από τους νέους λευκού χρώματος τροχούς διαμέτρου 18’’, τις κόκκινες δαγκάνες της Brembo και τα ειδικά λογότυπα. Στο πίσω μέρος κυριαρχούν οι απολήξεις τιτανίου της εξάτμισης της Akrapovič, που εκτός από τις επιδόσεις και την ξεχωριστή αισθητική, εντυπωσιάζουν και με το ηχητικό αποτέλεσμα που προσφέρουν. Αντίστοιχα στο εσωτερικό τα σπορ καθίσματα της Sabelt με την επισήμανση «one of 695» δίνουν το στίγμα του συλλεκτικού χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ οι κόκκινες ζώνες, οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και η ευρεία χρήση Alcantara στο ταμπλό ενισχύουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα του μοντέλου, όπως και το σύστημα τηλεμετρίας που περιλαμβάνετε στο σύστημα πολυμέσων Uconnect με την οθόνη αφής των 7’’.
 
Κίνηση στο νέο 695 Esseesse δίνει η ισχυρότερη έκδοση του κινητήρα 1.4 T-jet, με απόδοση 180 PS και 250 Nm ροπής στις 3.000 rpm. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 km/h, ενώ η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h απαιτεί μόλις 6,7’’. Αντίστοιχα για την κάλυψη 400 m από στάση απαιτούνται 15,1’’. Αυτές οι υψηλές επιδόσεις τιθασεύονται μέσω της χρήσης και στους δύο άξονες αμορτισέρ Koni FSD, αλλά και από τις τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo που τοποθετούνται σε αεριζόμενους δίσκους 305 και 240 mm. εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

[Πηγή: Abarth]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube