5 καινοτομίες που φέρνει η νέα BMW 7 Series

5 καινοτομίες που φέρνει η νέα BMW 7 Series

Για κάποιους αποτελούν λεπτομέρειες. Για άλλους πάλι το ίδιο το νόημα ύπαρξης, υπό την έννοια της διαφοροποίησης μίας ναυαρχίδας, στην προκειμένη περίπτωση της BMW 7 Series, σε σχέση με τα μοντέλα που απευθύνονται στους πολλούς.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τη χαρά να ταξιδέψουμε μέχρι το Μόναχο, στην παγκόσμια πρώτη της νέας ναυαρχίδας της BMW, 7 Series. Εκεί όχι μόνο τη γνωρίσαμε από κοντά, αλλά συνομιλήσαμε και με τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από την εξέλιξή της. Τις εμπειρίες μας από αυτή την επαφή μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ

Στο παρών κείμενο θα ασχοληθούμε με πέντε στοιχεία που μας κέρδισαν. Παρότι οι κοινοί θνητοί ζούνε μια χαρά και χωρίς αυτά, αξίζει τον κόπο να αναδειχτούν, καθώς για πολλούς αποτελούν το λόγο να επενδύσουν σε ένα τόσο ακριβό μοντέλο. Εάν τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία, μπορούν σίγουρα να αγοράσουν μερικά state-of-the-art gadgets και τεχνολογίες που θα αφήσουν τους γύρω σας με το στόμα ανοικτό. 

BMW Theater Screen

BMW 7 SERIES

Για τους πίσω επιβάτες, σε περίπτωση που επιθυμούν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους, κατεβαίνει αυτόματα από τον ουρανό του αυτοκινήτου (και μετακινείται στο διαμήκη άξονα, ώστε να έρθει στην απόσταση που επιθυμούν…) μία οθόνη ανάλυσης 8k και διαγωνίου 31,3”. Η BMW Theatre Screen φιλοδοξεί να θέσει νέα στάνταρ στην ψυχαγωγία κατά τη μετακίνηση. Για παράδειγμα, συνδέεται με την Amazon Fire TV, οπότε μπορείτε να συνεχίσετε εκείνη την ταινία που είχατε αφήσει στη μέση, στο σπίτι. 

Αντίστοιχα, σας δίνει τη δυνατότητα να στριμάρετε videos από διάφορες πλατφόρμες, να παίζετε μουσική με κρυστάλλινο ήχο από το high end ηχοσύστημα της B&W, να παίζετε παιχνίδια και πολλά άλλα. Αναφορικά με την κινηματογραφική εμπειρία, η οθόνη είναι σχεδιασμένη να προσαρμόζεται ανάλογα σε περιεχόμενο 16:9, 21:9 αλλά και 32:9 cinemascope. 

Οι πόρτες

BMW 7 SERIES

Προαιρετικά, η νέα BMW 7 Series προσφέρεται με πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν απόλυτα ηλεκτρικά. Ο χρήστης αρκεί να πατήσει το σχετικό μπουτόν, να τις ενεργοποιήσει από το τηλεχειριστήριο ή το κινητό του τηλέφωνο, μέσω εφαρμογής (αυτό το τελευταίο σε δεύτερο χρόνο). Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι αυτό. Σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου βρίσκονται 12 αισθητήρες υπερήχων που ελέγχουν για τυχόν εμπόδια, ώστε να μην βρει κάποια πόρτα ανοίγοντας σε αυτά. 

Επιπρόσθετα, οι μηχανικοί της φίρμας τοποθέτησαν εντός τους ένα σερβομηχανισμό και ένα γυροσκόπιο, έτσι ώστε να υπολογίζουν εάν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο σε κλίση. Οπότε, ακόμα κι αν διαμένετε στις ανηφόρες του San Francisco, η προσφερόμενη αίσθηση και η δύναμη που θα απαιτείται για να ανοίξουν χειροκίνητα θα παραμένει πάντοτε ίδια.

Οι πίσω πλευρικές οθόνες

BMW 7 SERIES

Η κάθε μία από τις πίσω πόρτες φιλοξενεί δίπλα από την εσωτερική λαβή της και μία ψηφιακή οθόνη 5,5", στο μέγεθος ενός smartphone. Μέσω αυτής ο επιβάτης μπορεί να ρυθμίζει διάφορες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα να ελέγχει ηλεκτρικά τα σκιάδια που βρίσκονται τοποθετημένα στα τζάμια, περιμετρικά της καμπίνας (στις πίσω θέσεις). 

Από εκεί, επίσης, ρυθμίζει τον εσωτερικό φωτισμό, επεμβαίνει στην ανάκληση των καθισμάτων και στη θερμοκρασία. Ακολούθως, πραγματοποιεί κλήσεις και ελέγχει και τη BMW Theater Screen, για την οποία μιλήσαμε προηγουμένως.

Ο κλιματισμός

BMW 7 SERIES

Για τη διατήρηση της ιδανικής θερμοκρασίας, χειμώνα καλοκαίρι, η BMW 7 Series συνοδεύεται στάνταρ με ένα σύστημα τετραζωνικού κλιματισμού. Έτσι, ο κάθε επιβάτης μπορεί να ταξιδεύει σε μεγάλο βαθμό απολαμβάνοντας τη θερμοκρασία που ο ίδιος επιθυμεί. Ειδικά για τους πίσω, υπάρχει επιπρόσθετα και ένας ηλιακός αισθητήρας, ώστε να συνυπολογίζει και τη θερμότητα που λαμβάνουν από τον ήλιο. 

Φυσικά, τα καθίσματα μπορούν να προσφέρουν θέρμανση αλλά και ψύξη, όπως επίσης και το τιμόνι είναι θερμαινόμενο, ώστε τις κρύες μέρες του χειμώνα να μην παγώνουν τα χέρια του οδηγού. Αυτά όμως υπάρχουν και αλλού. Στην προκειμένη περίπτωση η επιπλέον πινελιά έρχεται με το πακέτο Heat Comfort, όπου περιλαμβάνει θερμαινόμενα πάνελ στις πόρτες και στο κεντρικό υποβραχιόνιο, ώστε οι επιβαίνοντες να νιώθουν ακόμα πιο ευχάριστα.

Η ανάκτηση της ενέργειας

BMW 7 SERIES

Για το τέλος είπαμε να αναφέρουμε και κάτι που δεν άπτεται της πολυτέλειας αλλά εστιάζει στην τεχνολογία κίνησης. Εξίσου σημαντικό, ωστόσο, για όσους έχουν μία αντίληψη περί ανάκτησης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παρότι η νέα BMW i7 xDrive 60 δεν βασίζεται επάνω σε κάποιο επόμενης γενιάς σύστημα 800V, καταφέρνει να φορτίζει με πολύ υψηλό ρυθμό, που σε παροχή συνεχούς ρεύματος φτάνει τα 195 kW. 

Εναλλακτικά, φορτίζει και κατά τη διαδικασία της πέδησης, είτε ασκώντας πίεση στα φρένα, είτε χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο πρόγραμμα κίνησης. Το εντυπωσιακό εδώ είναι πως στη διαδικασία της ανάκτησης φτάνει να φορτίζει σε μέγιστο ρυθμό 220 kW! Αυτό υπό προϋποθέσεις, καθώς το αυτοκίνητο θα πρέπει να κινείται με περισσότερα από 200 km/h για να πετύχει τη δεδομένη τιμή. Και πάλι όμως, αρκεί μία επιβράδυνση από τα 60 km/h για να ξεπεράσει η ανάκτηση τα 100 kW, σημάδι ότι οι Βαυαροί μηχανικοί έχουν κάνει καλή δουλειά με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube