Το 2028 η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini

Το 2028 η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Lamborghini θα είναι υπερυψωμένο με δύο πόρτες, θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες σε διάταξη 2+2 και θα λανσαριστεί το 2028.

Ήταν Μάιος του 2021 όταν ο Ιταλός κατασκευαστής ανακοίνωνε ότι σκοπεύει μέχρι το 2024 να εξηλεκτρίσει και τα τρία μοντέλα της γκάμας του και ότι σκοπεύει να λανσάρει το πρώτο του αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Έκτοτε, η Lamborghini έχει επιβεβαιώσει ότι ο διάδοχος της Aventador θα είναι plug-in υβριδικός και θα αποκαλυφθεί το Μάρτιο του 2023, ενώ ο αντικαταστάτης της Huracan θα είναι και αυτός plug-in υβριδικός με το θερμικό του μέρος να αποτελείται από έναν twin-turbo V8 κινητήρα. Παράλληλα, η plug-in έκδοση της Urus ήδη δοκιμάζεται και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στους επόμενους μήνες.

Lamborghini

Ωστόσο, σε δηλώσεις του στο βρετανικό τύπο, ο CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, έρχεται για να μας δώσει νέες πληροφορίες για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας. Το αφεντικό της μάρκας ανέφερε ότι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα αποτελέσει το τέταρτο μοντέλο της γκάμας και θα λανσαριστεί το 2028.

Αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι θα είναι υπερηψωμένο και ιδιαίτερα φιλικό για καθημερινή χρήση. Επίσης, θα διαθέτει δύο πόρτες και θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες στην καμπίνα του σε διάταξη 2+2.

Ο Winkelmann τόνισε ακόμα ότι η εξέλιξη του μοντέλου θα επιταχυνθεί με τη Lamborghini να εκμεταλλεύεται την πρόσβαση που έχει σε εξαρτήματα του γκρουπ VW. Κάτι που έχουμε ήδη δει να συμβαίνει στην περίπτωση της Urus.

Lamborghini

Τέλος, μιλώντας για το ηλεκτρικό μοντέλο ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Rouven Mohr, ανέφερε ότι οι μηχανικοί της έχουν βρει τρόπο να διατηρήσουν το βάρος του νέου μοντέλου σε χαμηλό επίπεδο και δήλωσε ότι το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης ταιριάζει στη φιλοσοφία της Lamborghini.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube