Το 2021 η υβριδική Lamborghini Aventador

Το 2021 η υβριδική Lamborghini Aventador

Ο ισχύων προγραμματισμός της εταιρείας, θέλει την νέα γενιά των υβριδικών V12 της εταιρείας να κάνει το ντεμπούτο του κοντά στο 2021.

Ως είδηση, ο εξηλεκτρισμός των Lamborghini είναι ήδη γνωστός και επιβεβαιωμένος.

Και με δεδομένο ότι το ξεκίνημά του με την υβριδική έκδοση της Urus απέχει περίπου ένα χρόνο, αυτό που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε με ακρίβεια ήταν το πότε θα περάσουν στην παραγωγή οι νέοι V12 και V10, για την επόμενη γενιά των Aventador και Huracán αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την Lamborghini Aventador S [video]

Σύμφωνα με συνέντευξη του επικεφαλής της εταιρείας, Stefano Domenicali, στο Automotive News, για τους V12 το ντεμπούτο θα γίνει πιθανότατα κοντά στο 2021 ενώ οι V10 θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα. «Είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί η ατμοσφαιρική φύση τους και όλη η ιδιαιτερότητα που η τελευταία εξασφαλίζει στα μοντέλα μας», δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την Lamborghini Huracán Performante

Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε ότι η Lamborghini δουλεύει πάνω σε ένα ακόμα μοντέλο, το τέταρτο της γκάμας, το οποίο θα έχει τη μορφή ενός GT με 2+2 θέσεις. Ωστόσο βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, αφού ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ούτε το σύστημα κίνησης που θα χρησιμοποιεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι «Θέλουμε να έχει υψηλές επιδόσεις, ευρύχωρη καμπίνα, σχεδίαση Lamborghini και ασφαλώς υψηλή αεροδυναμική απόδοση. Με δεδομένο ότι απέχουμε από αυτή την κατηγορία πάνω από 40 χρόνια πάντως, δεν είναι εύκολο. Προχωράμε όμως χωρίς να βιαζόμαστε και υπολογίζουμε να είμαστε έτοιμοι μεταξύ του 2025 και του 2027».

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube