Το 2020 το ηλεκτροκίνητο μοντέλο νέας γενιάς της Citroën

Το 2020 το ηλεκτροκίνητο μοντέλο νέας γενιάς της Citroën

Θα αποτελέσει την απαρχή μιας επιθετικής στρατηγικής εξηλεκτρισμού ολόκληρης της γκάμας της εταιρείας, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο που θα δούμε το 2020 δε θα είναι το πρώτο της Ιστορίας της Citroën.

Θα είναι όμως εκείνο που θα σημάνει την αλλαγή ρότας της γαλλικής εταιρείας ως προς την εκμετάλλευση της ηλεκτρικής ενέργειας στο μοντέλα της. Η οποία ρότα θα έχει ως προορισμό τον εξηλεκτρισμό του 80% της γκάμας έως το 2023 και του 100% έως το 2025.

Τότε, θα υπάρχει δηλαδή τουλάχιστον μια
plug-in υβριδική ή αμιγώς ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της εταιρείας. Την αρχή θα κάνει ένα μοντέλο που όπως όλα δείχνουν θα συγγενεύει στενά με εκείνο που θα παρουσιάσει η DS στο Παρίσι και κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται DS 3 Crossback.

Αυτό σημαίνει ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα
e-CMP του PSA Group, η οποία είναι εξελιγμένη για να υποστηρίζει μικρά χάτσμπακ, σεντάν και SUV μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Test drive: Citroën C3 Aircross 1.6 BlueHDi 100

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι δε μιλάμε για ένα αυθύπαρκτο ηλεκτρικό μοντέλο αλλά για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ενός μοντέλου που θα υπάρχει έτσι κι αλλιώς και θα διαθέτει επίσης εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Η πληροφορία αυτή έχει ήδη επιβεβαιωθεί και από την
Linda Jackson, CEO της γαλλικής εταιρείας.

Άλλα μοντέλα που θα χρησιμοποιήσουν την εν λόγω πλατφόρμα είναι η νέα γενιά του
Peugeot 208 αλλά και το νέο Opel Corsa, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το PSA Group έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η e-CMP θα αποτελέσει τη βάση για τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα έχουν αυτονομία έως και σχεδόν 450 km με μια φόρτιση.

[Πηγή:
AutoExpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube