2019 αναμένεται το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Audi Q5

2019 αναμένεται το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Audi Q5

Σημειώνοντας την ανανέωση της υβριδικής τεχνολογίας για τη γερμανική φίρμα, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Audi Q5 αναμένεται να λανσαριστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Εάν και η Audi επικεντρώνεται επί του παρόντος στη ισχυρή επικοινωνία για την άφιξη του e-tron, του πρώτου 100% του ηλεκτρικού SUV της, το Ingolstadt δεν παραμελεί την προσφορά των επαναφορτιζόμενων υβριδικών που αποτελούν εξίσου σημαντικό συστατικό της ηλεκτρικής αντεπίθεσής της 

Κι ενώ ο Lahouari Bennaoum, επικεφαλής της Audi France, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα την άφιξη νέων επαναφορτιζόμενων υβριδικών μοντέλων εντός της γκάμας Audi, η συνάδελφοι και συνεργάτες μας στο βρετανικό Autocar επιβεβαίωσαν το λανσάρισμα του Q5 plug-in hybrid το 2019.

Να θυμίσουμε ότι το 2011, το Q5 ήταν ήδη το πρώτο μοντέλο της Audi που λανσάρισε μια κλασική υβριδική διαμόρφωση. Για το 2019, το μεσαίο γερμανικό SUV θα κάνει χρήση ενός νέου σύστημα κίνησης plug-in hybrid και είναι αυτό που θα δούμε στις αρχές του επόμενου χρόνου. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Autocar, το θερμικό μέρος θα αποτελείται από ένα δίλιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 188 ίππων, συνδυασμένο με ηλεκτρομοτέρ 108 ίππων και αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων. Αν και η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, ο Siegfried Pint, υπεύθυνος για το τμήμα των κινητήρων της φίρμας, ανακοίνωσε αύξηση 20-30% σε σύγκριση με τα υφιστάμενα επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα, κάτι που μας οδηγεί στη εκτίμηση των περίπου 70 km.

A6 και Q3 επίσης στο πρόγραμμα 
Εκτός από το Q5, τα υφιστάμενα A3 και Q7, που είναι ήδη διαθέσιμα σε «plug-in hybrid», θα πρέπει επίσης να επωφεληθούν από το νέο σύστημα. Ο Siegfried Pint επιβεβαίωσε επίσης την άφιξη ενός plug-in hybrid Audi A6, ενώ δεν έκρυψε ότι μελετάται η ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας και στο Q3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube