Το 2016 έρχεται το νέο SUV της Alfa Romeo

Το 2016 έρχεται το νέο SUV της Alfa Romeo

Το μοντέλο με το οποίο η Alfa Romeo θα πολεμήσει στην κατηγορία των SUV πρόκειται να παρουσιαστεί το 2016, έναν χρόνο μετά τη νέα Giulia.

Δεν είναι πια φήμες: το SUV της Alfa Romeo εξελίσσεται σήμερα και το λανσάρισμά του αναμένεται να γίνει μέσα στην επόμενη χρονιά. Θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Giorgio, την οποία θα χρησιμοποιεί και το νέο μεσαίο σεντάν της φίρμας.

Η Giorgio είναι μια καινούργια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί από πρώην μηχανικούς της Ferrari. Σε αυτή γνωρίζουμε ότι θα βασίζεται η πισωκίνητη Giulia, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Πάνω στην ίδια βάση όμως χτίζεται και το τετρακίνητο SUV της φίρμας, το οποίο προς το παρόν ακούει το όνομα Project 949. Από άποψη διαστάσεων αλλά και μεριδίου αγοράς θα ανταγωνίζεται το Audi Q5 και τη BMW X3. Είναι μάλιστα το μοντέλο στο οποίο θα λανσαριστεί ο νέος V6 diesel της Alfa Romeo.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ίδιο πάτωμα, και όχι σε εκείνο του νέου Mazda MX-5 τελικά, θα βασίζεται και η επόμενη Alfa Romeo Spider.

[Πηγή: Automotive News Europe / Φωτογραφία: 2003 Alfa Romeo Kamal Concept]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube