Το απόλυτο Audi RS 6 Avant από την Αbt Sportsline [video]

Το απόλυτο Audi RS 6 Avant από την Αbt Sportsline [video]

To επετειακό Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition με 800 PS επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε μόλις 2,91"!

Η Abt Sportsline με αφορμή την επέτειο 125 ετών από τότε που ο Johann Abt άνοιξε το πρώτο του κατάστημα, παρουσίασε μια νέα ειδική έκδοση του Audi RS 6 Avant που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 64 μονάδων - όσα και τα χρόνια του ιδρυτή - ως ο διάδοχος του βελτιωμένου Abt RS6-R.

Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία του βελτιωτικού οίκου, η Abt ξεκίνησε το 1896 από τον Johann Abt ως σιδηρουργείο για πετάλωμα αλόγων στην πόλη Kempten. Το κατάστημα εξελίχθηκε σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και πήρε τη σημερινή του μορφή ως βελτιωτικός οίκος το 1962 από τον εγγονό Jonathan Abt. Ο σημερινός CEO, Hans-Jürgen Abt, δήλωσε πως το επετειακό μοντέλο θα έπρεπε να έχει τόσο μεγάλη ισχύ όσο μεγάλη ήταν η θέληση του προπάππου του.

Abt

Σε αυτό το κλίμα, το Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition συνδυάζει υψηλή απόδοση με χαμηλότερο βάρος και ξεχωριστές πινελιές στη σχεδίαση του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, ο bi-turbo V8 4,0 λίτρων αποδίδει πλέον 800 PS και έως 1.000 Nm (!) χάρη σε νέα τούρμπο, νέο intercooler, επιπλέον σύστημα ψύξης λαδιού, και αναβάθμιση του λογισμικού. Αυτό σημαίνει πως αποδίδει +200 PS / +180 Nm σε σύγκριση με το εργοστασιακό RS 6 Avant, και +60 PS / +80 Nm σε σύγκριση με το περσινό και μέχρι πρότινος κορυφαίο Abt RS6-R!

Χάρη στην αύξηση της ισχύος, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 2,91" (-0,69"), το 0-200 km/h έρχεται σε 9,69" και το 0-300 km/h σε 28,35" (-20"). Όσο για την τελική ταχύτητα, αυτή αγγίζει τα 330 km/h (+25 km/h). Επιπλέον, έχουμε σύστημα τετραδιεύθυνσης, μεγαλύτερες αντιστρεπτικές και χαμηλωμένη ανάρτηση ABT Coilover για ακόμα καλύτερο κράτημα.

Abt

Σχεδιαστικά, το RS 6 απέκτησε ακόμα πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα με πινελιές σε απόχρωση Signature Carbon Red που κάνουν αντίθεση με το μαύρο αμάξωμα. Το κιτ περιλαμβάνει νέο προφυλακτήρα εμπρός με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και σπλίτερ, προεκτάσεις στα μαρσπιέ, καλύμματα στους καθρέφτες, πλευρικές εσοχές στα φουσκωμένα φτερά, μεγαλύτερη αεροτομή, διαχύτη και τέσσερις στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης με διάμετρο 102 mm.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι ζάντες 22" που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση και ζυγίζουν 3,5 kg λιγότερο από τις εργοστασιακές.

ΑΒΤ

Στο εσωτερικό βρίσκουμε λογότυπα Abt, σπορ καθίσματα με χειροποίητες δερμάτινες επενδύσεις, πινελιές από Signature Carbon Red, την επιγραφή "Since 1896" στα πατήματα των μαρσπιέ και το υποβραχιόνιο, αριθμημένη πλακέτα στο ταμπλό και μια κάψουλα από αλουμίνιο που περιέχει ένα μικρό κομμάτι από το αμόνι του Jonathan Abt.

Όπως συνέβη και με τις 125 μονάδες του Abt RS6-R, έτσι και οι 64 μονάδες του Abt RS6 "Johann Abt Signature Edition" έχουν ήδη εξαντληθεί. Οι τεχνικοί της γερμανικής φίρμας θα κατασκευάζουν έξι αυτοκίνητα το μήνα. Η τιμή για τις αναβαθμίσεις και την τοποθέτηση είναι €109.000 επιπλέον του αυτοκινήτου που θα παρέχει ο κάθε ενδιαφερόμενους πελάτης, κάτι που ανεβάζει το τελικό κόστος γύρω στα €270.000!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube