Το Toyota Crown Landscape είναι η 911 Dakar του φτωχού

Το Toyota Crown Landscape είναι η 911 Dakar του φτωχού

Το Toyota Crown παίρνει τα όρη και τα βουνά με τη συλλεκτική έκδοση Landscape.

Σε μια αγορά που κυριαρχούν τα SUV, ένα ψηλωμένο crossover για εκτός δρόμου περιπέτειες δεν έχει και πολύ νόημα, σωστά; Ευτυχώς δεν σκέφτονται όλοι το ίδιο κι ιδού το νέο Toyota Crown Landscape. Η συλλεκτική έκδοση θα πωλείται αποκλειστικά στην Ιαπωνία και περιλαμβάνει μια σειρά από καλούδια που ενισχύουν το off-road προφίλ της.

Καταρχάς, το νέο μοντέλο έχει κατά 25 mm μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από τα υπόλοιπα Toyota Crown. Με την εταιρεία να δηλώνει ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά. Όχι μόνο η αποφυγή εμποδίων, αλλά και μια ψηλότερη θέση οδήγησης που προσφέρει καλύτερη ορατότητα.

Σε έναν κόσμο που τα SUV χρησιμοποιούνται για να καβαλάμε πεζοδρόμια μέσα στην πόλη, το ιαπωνικό crossover τολμά να «πάρει τα βουνά»

Toyota Crown Landscape

Το Landscape αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο Toyota Crown Outdoor, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι. Η απόσταση από το έδαφος δεν είναι αξιοποιήσιμη, αν δεν έχεις την απαιτούμενη πρόσφυση για να φτάσεις μακριά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota Crown Sport, 90 km αυτονομία και γρήγορη φόρτιση για το νέο PHEV

Έτσι, ελαστικά παντός εδάφους 245/60R18 γύρω από μοναδικές ζάντες 18 ιντσών υπόσχονται να σας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Και για να γνωρίζουν οι υπόλοιποι πόσο περιπετειώδης τύπος είστε, το Toyota Crown Landscape διαθέτει πλαστικές μαύρες προεκτάσεις στα φτερά, με εμφανή μπουλόνια μάλιστα. Αγριάδα στο φουλ.

Toyota Crown Landscape

Οι κόκκινοι λασπωτήρες κι ο κοτσαδόρος περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. Για τη σχάρα οροφής που βλέπετε στις φωτογραφίες, θα κληθείτε όμως να πληρώσετε επιπλέον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ιδού το νέο Toyota Crown Signia [video]

Οι εσωτερικές τροποποιήσεις περιορίζονται στον χρυσό λογότυπο «Landscape» στο ταμπλό και στα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα σε αναλογία 60:40 για τη μεταφορά μεγαλύτερων αντικειμένων, όπως σανίδες του σερφ. Πάμε στο βουνό, πάμε και στην παραλία.

Toyota Crown Landscape

Δεν υπάρχουν αλλαγές στο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ο βενζινοκινητήρας των 2,4 lt συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν συνολικά 272 ίππους. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και του συστήματος «E-Four Advanced» της Toyota.

Το Toyota Crown ​​Landscape είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στην Ιαπωνία, με την παραγωγή να ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2024. Η ειδική έκδοση κοστίζει 6.850.000 ¥ (€41.800), ενώ απαιτούνται άλλα 44.990 ¥ (€275) για τη σχάρα οροφής.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube