Ιδού το νέο Toyota Crown Signia [video]

Ιδού το νέο Toyota Crown Signia [video]

H γκάμα της Toyota επεκτείνεται, με το νέο Toyota Crown Signia, ένα SUV με στοιχεία στέισον μοντέλου.

Το Toyota Crown Signia, το νεότερο μέλος της οικογένειας «Crown» έρχεται με υβριδικά σύνολά, τετρακίνηση και 246 PS.

H συνολική του σχεδίαση θυμίζει τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Crown. Πρόκειται για ένα μοντέλο με μήκος 4,9 m, εκλεπτυσμένες και σύγχρονες γραμμές και έμφαση στην πρακτικότητα. Oι Ιάπωνες συνεχίζουν τη σχεδίαση «hammerhead» με τα απαλά περιγράμματα και τους προβολείς LED πλήρως πλάτους, στο πίσω μέρος, που αισίως έχουμε δει στα νέα Prius, bZ4X και C-HR. Παράλληλα, η χαμηλή γραμμή της οροφής προσδίδει μία σαφώς πιο σπορ αίσθηση στο αυτοκίνητο.

Μπαίνοντας στην καμπίνα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του δύο μεγάλες οθόνες 12,3”, με τη μία να αναλαμβάνει το ρόλο του ψηφιακού πίνακα οργάνων και την άλλη να φιλοξενεί το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. H κεντρική κονσόλα διαθέτει ασύρματο φορτιστή και τρεις θύρες USB-C, ενώ οι πίσω επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν δύο θύρες, δύο αεραγωγούς, καθώς επίσης ποτηροθήκες και άλλες θήκες για μικροαντικείμενα.

To νέο Toyota Crown Signia θα φτάσει στην αγορά της Βορείου Αμερικής το καλοκαίρι του 2024

Toyota Crown Signia

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζάντες αλουμινίου 19”, ηχοσύστημα με 9 ηχεία, καθώς επίσης και το πακέτο ασφαλείας Toyota Safety Sense 3.0. Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να προσθέσει και θερμαινόμενα καθίσματα, ως μέλος του προαιρετικού εξοπλισμού.

Το κινητήριο σύνολο του Crown Signia είναι το υβριδικό σύστημα της Toyota το οποίο αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5 lt και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με τρία προφίλ οδήγησης: Eco, Normal και Sport. Το Eco μεγιστοποιεί την αυτονομία της μπαταρίας και την εξοικονομεί το περισσότερο καύσιμο, το Sport επιταχύνει την απόκριση του γκαζιού, με το Normal να αποτελεί τη μέση λύση σε οικονομία και δύναμη.

Το νέο Toyota Crown Signia, μπορεί να οδηγηθεί ηλεκτρικά για μερικά χιλιόμετρα, εξαιτίας του προγράμματος EV. To μοτέρ αποδίδει 246 PS, με την ισχύ του να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός e-CVT κιβωτίου.

Toyota Crown Signia

Μέχρι στιγμής, η Toyota έχει ανακοινώσει πως το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο το ερχόμενο καλοκαίρι στην αγορά της Βορείου Αμερικής. Πώς θα σας φαινόταν αν βλέπαμε το Crown Signia και στα μέρη μας;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube