Το νέο Mini Countryman John Cooper Works έρχεται με 300 PS

Το νέο Mini Countryman John Cooper Works έρχεται με 300 PS

Τετρακίνητο, αυτόματο, με 300 PS κι ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Το νέο Mini Countryman John Cooper Works καίει καρδιές.

Λίγο καιρό αφότου η Mini μάς σύστησε το νέο Countryman, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει τη νέα έκδοση Countryman John Cooper Works που εστιάζει στις επιδόσεις. Ακολουθεί τη γνώριμη συνταγή οπτικών αναβαθμίσεων και μηχανικών βελτιώσεων που η Mini λέει ότι καθιστούν το νέο μοντέλο «ακόμα πιο απολαυστικό στην οδήγηση».

Οι πιο σημαντικές αναβαθμίσεις βρίσκονται κάτω από το καπό. Στην καρδιά του νέου Mini Countryman John Cooper Works βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος των 2,0 lt που συναντούμε και στην BMW X2 M35i. 

Τετρακίνητο, αυτόματο, με 300 PS κι ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Το νέο Mini Countryman John Cooper Works σκοράρει ψηλά με κάθε κριτήριο

Αποδίδει 300 PS στην Ευρώπη και 316 στις ΗΠΑ και σε συνδυασμό με τα 400 Nm, προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις. Τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 5,4" και το Mini δεν θα σταματήσει να επιταχύνει μέχρι να φτάσει τα -ηλεκτρονικά περιορισμένα- 250 km/h.

Mini Countryman John Cooper Works

Το John Cooper Works Countryman θα συνδυάζεται αποκλειστικά με τετρακίνηση, με τη ροπή να περνά στο οδόστρωμα από ελαστικά πλάτους 245 mm σε ζάντες 19 και 20 ιντσών. Για την ηχητική αναβάθμιση της απόλαυσης, η Mini έχει τοποθετήσει ένα νέο σύστημα εξάτμισης με βαλβίδες, ενώ τεχνητός ήχος βγαίνει από τα ηχεία μέσα στην καμπίνα. 

Αν πάντως δεν είναι του γούστου σου, οι νέες λειτουργίες Mini Experience είναι προσβάσιμες μέσω της κεντρικής οθόνης αφής κι επιτρέπουν στον οδηγό να παρέμβει σε πληθώρα ρυθμίσεων.

Mini Countryman John Cooper Works

Τις στιγμές που δεν έχεις διάθεση για σπορ οδήγηση, το νέο Countryman προσφέρει περισσότερα συστήματα υποστήριξης του οδηγού από ποτέ. 

Ενσωματώνει 12 αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες surround-view που επιτρέπουν την αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2, ξεκουράζοντας τον οδηγό κι αναβαθμίζοντας την ενεργητική ασφάλεια. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτός παραμένει συγκεντρωμένος στον δρόμο.

Οπτικά, το John Cooper Works ξεχωρίζει από τις μικρότερες εκδόσεις χάρη στις έντονες πινελιές Chili Red στο μπροστινό μέρος, τη μάσκα σε μαύρο χρώμα και τις πίσω κολόνες οροφής που αναγράφουν "John Cooper Works ALL4". Και βέβαια, τις υπέροχες ζάντες αλουμινίου με τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Mini Countryman John Cooper Works

Η σπορ επίφαση συνεχίζεται στην καμπίνα με συνδυασμό μαύρων και κόκκινων στοιχείων, τα καθίσματα JCW και το ταμπλό με δίχρωμο ύφασμα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Το Mini Countryman John Cooper Works τιμάται στην πατρίδα μας από €57.750.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube