Μια μέρα δοκιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Nürburgring [video]

Μια μέρα δοκιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Nürburgring [video]

Απολαύστε την αφρόκρεμα των σπορ αυτοκινήτων του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος στις τελευταίες τους δοκιμές στο Nurburgring.

Η πιο δυνατή και άγρια Lamborghini που κατασκευάστηκε ποτέ, η νέα Corvette ZR1, το δίδυμο των Toyota Supra και BMW Z4 και πολλά ακόμη. Το Nurburgring παραμένει το απόλυτο πεδίο δοκιμών για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Με το που φτιάχνει ο καιρός και λιώνουν τα χιόνια, οι πιστοί του Nurburgring από τις γύρω περιοχές και από όλο τον κόσμο αναζητούν στο site της πίστας τις διαθέσιμες για οδήγηση μέρες και συρρέουν κατά χιλιάδες, όχι μόνο από άλλες χώρες εκτός Γερμανίας αλλά και από άλλες ηπείρους. Γιατί δεν είναι διαθέσιμη κάθε μέρα η πίστα; Μα φυσικά γιατί πολλές μέρες ή ώρες εντός μιας ημέρας είναι κλεισμένες από την αυτοκινητοβιομηχανία για δοκιμές εξέλιξης.

Στη διάρκεια του χειμώνα η δημιουργικότητα οργιάζει στα τμήματα Σχεδίασης, στα εργαστήρια Έρευνας και Εξέλιξης. Και όλες αυτές οι ιδέες, πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη. Έτσι, τριάντα κατασκευαστές αυτοκινήτων, εννιά «λαστιχάδες» και πέντε πολύ μεγάλοι προμηθευτές ανταλλακτικών περιμένουν πως και πως την άνοιξη για να ανοίξει το Nordschleife.

Στην πρόσφατη ημέρα δοκιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας ξεχώρισε γράφοντας πολλούς γύρους η Lamborghini Aventador SVJ  με το πολύ επιθετικό αεροδυναμικό της κοστούμι και μια νέα διάταξη εξατμίσεων, αλά Huracan Performante. Ψηλά, στον χώρο ανάμεσα στα φώτα και εκατέρωθεν της πινακίδας, αντί του «μπουκέτου» των τριών απολήξεων μέσα στο τραπεζοειδές πλαίσιο, στο κέντρο του diffuser.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Lamborghini Aventador S [video]

Δοκίμαζε επίσης η Chevrolet, την Corvette ZR1. Σύμφωνα με τους παρατηρητές, δούλευαν πάνω στο πατενταρισμένο σύστημα ενεργών εξατμίσεων. Η Mercedes-AMG εξελίσσει μια έκδοση της GT πιο σκληροπυρηνική από την R. Ενώ η Toyota συνεχίζει τη δουλειά πάνω στη Supra, το ίδιο και η BMW με την Ζ4, με το δίδυμο να μοιάζει επιτέλους ότι πλησιάζει στην παραγωγή.

Ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο Audi TT είδαμε στα πλάνα, ένα μεγάλο Audi SUV, ηλεκτρικό, πιθανότατα το Q8, καθώς και ένα επίσης μεγάλο SUV της BMW, αθόρυβο σαν ηλεκτρικό άρα μάλλον μιλάμε για την X8. Κάπου μέσα σε όλα αυτά, η Ferrari 488 Pista δοκιμάζεται στην απόλυτη… πίστα, για να είναι ήσυχοι οι Ιταλοί ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που γεννά το όνομά της. Θα πάνε άραγε και για κανένα ρεκόρ οι Ιταλοί; Δεν έχουν μπει ποτέ ως τώρα σε αυτή τη λογική πάντως.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube