Bertone GB110, 1.100 ίπποι παράγονται από πλαστικά απόβλητα

Bertone GB110, 1.100 ίπποι παράγονται από πλαστικά απόβλητα

33 Bertone GB110 πρόκειται να κατασκευαστούν, για να εορταστούν τα 110ά γενέθλια της ιταλικής φίρμας.

Ενάμιση χρόνο μετά την ψηφιακή παρουσίαση του Bertone GB110, τώρα ήρθε η ώρα του στατικού λανσαρίσματος. Θα μπορούσε να είναι η σύγχρονη μετενσάρκωση της Bugatti EB110, με εμφάνιση που σοκάρει και πρωτόγνωρη οικολογική συνείδηση. 

Όχι, το Bertone GB110 δεν μπαίνει στην πρίζα, αλλά καταναλώνει πλαστικά απόβλητα. Τροφοδοτούν έναν V10 5,2 lt που με ένα ζευγάρι τουρμπίνες, αποδίδει 1.100 ίππους και 1.100 Nm.

Πέτα μπουκαλάκια στην ανακύκλωση, ένα hypercar των 1.100 ίππων θα σε ευγνωμονεί

Bertone GB110

Μετά από μια ταραχώδη περίοδο όπου οδήγησε μέχρι και στη χρεωκοπία του οίκου το 2014, τα αδέρφια Ricci ανέλαβαν τις τύχες της εταιρείας και πλέον έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν ότι θα την επαναφέρουν στο δρόμο των επιτυχιών. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο νέος V8 της Lamborghini Huracán στροφάρει στις 10.000 rpm

Η φημολογία αναφέρει ότι το Bertone GB110 βασίζεται στη Lamborghini Huracán, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Όπως και να έχει, δεν του λείπουν οι επιδόσεις. Επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 2,79, στα 200 σε 6,79και στα 300 σε μόλις 14”.

Bertone GB110

Με το πόδι στο πάτωμα, θα ξεπεράσει τα 380 km/h. Η ισχύς μεταδίδεται μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και στους τέσσερις τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μάχη γιγάντων με Ferrari F40 και Bugatti EB110

Είναι ενδιαφέρον ότι ο οίκος Bertone ισχυρίζεται ότι το GB110 θα είναι το πρώτο υπεραυτοκίνητο που θα τροφοδοτείται από πλαστικά απόβλητα. Σε συνεργασία με την Select Fuel, η εταιρεία έχει αναπτύξει πατενταρισμένη τεχνολογία για τη μετατροπή πολυανθρακικών υλικών σε ανανεώσιμα καύσιμα.

Bertone GB110

«Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της ρύπανσης απαιτεί ποικίλες λύσεις που χρησιμοποιούν διάφορες τεχνολογίες. Τα πλαστικά απόβλητα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πολύτιμος πόρος. Μέσω της συνεργασίας μας με την Select Fuel, μετατρέπουμε τα απόβλητα σε κάτι χρήσιμο», δήλωσε ο Jean-Franck Ricci, διευθύνων σύμβουλος του Bertone.

Bertone GB110

Μόλις 33 παραδείγματα θα κατευθυνθούν προς τη γραμμή παραγωγής, ενώ οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί. Με το νέο ιταλικό hypercar να θεωρείται κατάλληλο και για καθημερινή χρήση. 

Η αλήθεια είναι πως καταναλώνοντας πλαστικά απόβλητα, ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι συμβάλλει στην καταπολέμηση της καταστροφής του περιβάλλοντος.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube