Νέο Audi R8 GT RWD: O τελευταίος χορός του V10 [video]

Νέο Audi R8 GT RWD: O τελευταίος χορός του V10 [video]

Η Audi αποχαιρετά τον μαγευτικό V10 με το R8 GT RWD, μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής με χαμηλότερο βάρος, κίνηση στους πίσω τροχούς και ισχύ 620 PS.

Ήρθε η ώρα για το Ingolstadt να πει «αντίο» στον 5.2 lt V10 που βρισκόταν εδώ και δύο γενιές στην καρδιά του R8. Έτσι, η γερμανική φίρμα επέλεξε να αποχαιρετήσει το ατμοσφαιρικό μοτέρ με τον μαγευτικό ήχο με το σκληροπυρηνικό Audi R8 GT RWD. 

Το νέο R8 GT RWD θα κατασκευαστεί σε μόλις 333 κομμάτια και ο V10 που βρίσκεται στο κέντρο του αποδίδει 620 PS και 565 Nm ροπής. Η ισχύς περνάει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αναθεωρημένου 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που προσφέρει ακόμη πιο γρήγορες αλλαγές, σε σχέση με το συμβατικό R8 Performance RWD. 

Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε 3,4", το 0-200 km/h σε 10,1", ενώ η τελική αυτού του ξεχωριστού R8 αγγίζει τα 320 km/h.

Audi R8 GT RWD

Παράλληλα, γνωρίζοντας ότι οι αγοραστές του R8 GT RWD θα θέλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες της πισωκίνησης, η Audi εξοπλίζει το σούπερκαρ με τη λειτουργία Τorque Rear Drive που έχει ως στόχο να προσφέρει στον οδηγό «ακριβής και ελεγχόμενη υπερστροφή» και ενεργοποιείται από ένα μπουτόν στο τιμόνι. Σύμφωνα με το εργοστάσιο το αυτοκίνητο λαμβάνει δεδομένα όπως η ταχύτητα των τροχών, η γωνία του τιμονιού, η θέση του γκαζιού και η επιλεγμένη σχέση, προσαρμόζοντας κατάλληλα τo ποσοστό επέμβασης του traction control.

Επιπλέον, το R8 GT RWD με βάρος 1.570 kg, είναι κατά 20 kg ελαφρύτερο από το R8 Performance RWD, χάρη στις ελαφρύτερες ζάντες 20", τα κεραμικά φρένα, τα μπάκετ καθίσματα και ελαφρύτερο σύστημα ανάρτησης.

Audi R8 GT RWD

Η δεύτερη γενιά του R8 GT είναι όπως και ο προκάτοχος της αποκλειστικά διαθέσιμη σε χρώμα Matte Suzuka Grey και στο εσωτερικό είναι διακοσμημένη με μαύρη ταπετσαρία που φέρει κόκκινες λεπτομέρειες και διάφορες πινελιές που θυμίζουν στους επιβαίνοντες ότι βρίσκονται σε ένα πολύ ιδιαίτερο R8.

Εξωτερικά, το Audi R8 GT RWD ξεχωρίζει από το splitter, τα πτερύγια, τα μαρσπιέ, τον διαχύτη και την αεροτομή από ανθρακόνημα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα που είναι εκεί για να αυξήσουν την κάθετη δύναμη.

Το νέο Audi R8 GT RWD θα φτάσει στις αντιπροσωπείες της Audi μέσα στο 2023, με την τιμή του στη Γερμανία να ξεκινά από τις €225.000

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube