75° Anniversario, θερμικός αποχαιρετισμός για το Abarth 695

75° Anniversario, θερμικός αποχαιρετισμός για το Abarth 695

Η συλλεκτική έκδοση δημιουργήθηκε για την 75η επέτειο της Abarth και θα είναι μια από τις τελευταίες θερμικές.

Προτού αφοσιωθεί πλήρως στην ηλεκτροκίνηση, η Abarth παρουσίασε μια νέα επετειακή έκδοση που βασίζεται σε «παραδοσιακό» κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ονομάζεται Abarth 695 75° Anniversario.

Η συγκεκριμένη έκδοση του Abarth 695 τιμά τα 75α γενέθλια του Σκορπιού, με την περιορισμένη παραγωγή των 1.368 μονάδων να συμβολίζει την χωρητικότητα του κινητήρα 1.4 T-Jet (1.368 cc), καθώς προετοιμάζεται για την τελική απόσυρσή του.

Η Abarth σβήνει κεράκια και ταυτόχρονα ετοιμάζεται να εναγκαλιστεί πλήρως την ηλεκτροκίνηση

Με την πρώτη ματιά, το Abarth 695 75° Anniversario φαίνεται λιγότερο εντυπωσιακό ή ιδιαίτερο από το 70° Anniversario που κυκλοφόρησε πριν από πέντε χρόνια, καθώς δεν συνοδεύεται από τα φουσκωμένα φτερά ή την τεράστια ρυθμιζόμενη αεροτομή.

Abarth 695

Αντίθετα, υπάρχει ένας τεράστιος σκορπιός στην οροφή, που συμπληρώνει τα χρυσά γράμματα Abarth και τα αυτοκόλλητα που απεικονίζουν πιστόνια και μπιέλες στο προφίλ.

Οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών είναι επίσης φινιρισμένες σε χρυσό χρώμα, κάνοντας όμορφη αντίθεση με το μαύρο του αμαξώματος.

Abarth 695

Στο εσωτερικό, το ταμπλό είναι καλυμμένο με μαύρη Alcantara, που ταιριάζει με τα καρμπόν ημί-μπάκετ καθίσματα της Sabelt. Κίτρινες ραφές κι ένα χρυσό έμβλημα 75° Anniversario είναι ραμμένο στα προσκέφαλα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει infotainment 7 ιντσών, ένα ηχοσύστημα Beats Audio κι αυτόματο κλιματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι τιμές για το συλλεκτικό Abarth 695 70ο Anniversario

Η ειδική έκδοση του ιταλικού hot hatch τροφοδοτείται από τον κινητήρα 1.4 T-Jet που χρησιμοποιείται στα Abarth από το 2007. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι εξοπλισμένος με τουρμπίνα GT 1446 της Garrett κι αποδίδει 180 PS και 250 Nm.

Abarth 695

Η ισχύς μπορεί να είναι λιγότερο εντυπωσιακή από τα 240 PS του επερχόμενου Abarth 600e Scorpionissima, αλλά το παλιό καλό 695 θα ακούγεται σίγουρα πολύ πιο πωρωτικά.

Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, το 75° Anniversario είναι εξοπλισμένο με ενεργή βαλβίδα στην εξάτμιση Record Monza. Διαθέτει επίσης αμορτισέρ Koni FSD και στους δύο άξονες.

Abarth 695

Το Abarth 695 75° Anniversario είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στις ευρωπαϊκές αγορές, όντας το ακριβότερο θερμικό μοντέλο. Παραμένει όμως φθηνότερο από το Abarth 500e, παρά την περιορισμένη διαθεσιμότητα των 1.368 μονάδων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Χρειάστηκαν 6.000 ώρες εξέλιξης για να ακούγεται το Abarth 500e σαν... αληθινό σπορ

Είμαστε σε επικοινωνία με την ελληνική αντιπροσωπεία και μόλις γνωρίζουμε αν θα διατεθεί και πόσο θα κοστίζει στην πατρίδα μας, θα επανέλθουμε.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube