Entop Simurgh, το σούπερκαρ των Ταλιμπάν!

Entop Simurgh, το σούπερκαρ των Ταλιμπάν!

Το Entop Simurgh που είχε αποκαλυφθεί στο παρελθόν μέσω διαφημιστικού βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, κάνει τώρα την παγκόσμια πρεμιέρα του στη καταριανή εκδοχή του Σαλονιού της Γενεύης, στην Doha.

Entop Simurgh

Το Entop Simurgh που αντιπροσωπεύει τους «Αφγανούς ήρωες και την αφγανική τέχνη», όπως λέει ο σχεδιαστής του, με την πρώτη ματιά φέρνει σε Batmobile. 

Μαύρο, με χαμηλή κορμοστασιά και φουσκωμένα φτερά, το αφγανικό σούπερκαρ σε προϊδεάζει πως μπορεί να πάει γρήγορα. Πολύ γρήγορα.

Κοιτάζοντας λίγο πιο προσεκτικά όμως, είναι σαφές ότι το Entop Simurgh είναι διαφορετικό από τα δεκάδες άλλα μοντέλα που παρουσιάζονται στην καταριανή έκδοση του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης -γίνεται στην Doha. 

Στόχος της εταιρείας είναι το Entop Simurgh να έχει αξιοσημείωτη παρουσία στο Le Mans από την επόμενη χρονιά! 

Entop Simurgh

To viral υπεραυτοκίνητο «Mada 9», όπως αρχικά το είχαμε μάθει τον Γενάρη του 2023, εμφανίστηκε λοιπόν στο Κατάρ με μια συγκλονιστική επιλογή κινητήρα: 4κύλινδρο μοτέρ από Toyota Corolla του 2000! Με το μοτέρ να είναι τοποθετημένο στο κέντρο, ανάμεσα στο σωληνωτό σασί που καλύπτεται από ένα αμάξωμα κατασκευασμένο από ελαφρά συνθετικά υλικά.

Η εταιρεία που δεν έδωσε στη δημοσιότητα τεχνικά στοιχεία για το Entop Simurgh, δήλωσε ότι ο κινητήρας έχει τροποποιηθεί για τη χρήση του στο αφγανικό σούπερκαρ. 

Αυτός ο κινητήρας, όπως αφήνει η Entop να εννοηθεί θα αντικατασταθεί στο μέλλον από μια πιο φιλόδοξη μονάδα, αλλά προσώρας αρκεί για να του επιτρέπει να κινείται χωρίς δυσκολία. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Entop μάλιστα δήλωσε ότι τρία πρωτότυπα εξέλιξης βρίσκονται ήδη υπό προετοιμασία.

Entop Simurgh

Το Entop Simurgh κατασκευάστηκε στην έδρα της εταιρείας στην Kabul σε συνεργασία με το ATVI (Afganistan Technical Vocational Intitute). Για το αυτοκίνητο εργάστηκαν 30 Αφγανοί μηχανικοί, φυσικά υπό την εποπτεία των Ταλιμπάν. 

Η ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι η αφγανική φίρμα δηλώνει χωρίς να δώσει όνομα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με γερμανική εταιρεία και τους μηχανικούς της. Στόχος είναι να έχουν μια αξιοσημείωτη παρουσία στο Le Mans από την επόμενη χρονιά! 

Κλείνοντας να αναφερθούμε στο όνομα Entop Simurgh, καθώς το «Simurgh» δεν προέρχεται από το Αφγανιστάν, αλλά είναι ένα υπερμέγεθες πουλί της περσικής μυθολογίας που μπορούσε να μεταφέρει μια καμήλα ή έναν ελέφαντα. Και ο φυσικός του βιότοπος είναι ένα μέρος όπου το νερό βρίσκεται σε αφθονία. Καμία σχέση με το Αφγανιστάν, δηλαδή.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube