MotoGP Τσεχίας: Ο Dovi στην pole

MotoGP Τσεχίας: Ο Dovi στην pole

O Andrea Dovizioso έκανε έναν εκπληκτικό χρόνο και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την πρώτη θέση, μπροστά από τους Rossi, Marquez και Lorenzo.

O Dovizioso, χρησιμοποιώντας το τελευταίων προδιαγραφών φέρινγκ στην Ducati του, έκανε ένα άλμα από την 8η στην 1η θέση των κατατακτηρίων Q2, με ένα γύρο σε 1’ 54” 689, λίγο πριν πέσει η καρό σημαία. 

Είναι η πρώτη pole position του Ιταλού από το GP Μαλαισίας του 2016, και η μόλις 6η της καριέρας του στην κορυφαία κατηγορία.
Ο Dovi, με τον υπερχρόνο του, εκθρόνισε τον Marc Marquez από την κορυφή και ο Rossi, που ακολουθούσε λίγο πιο πίσω, έριξε τον Ισπανό της Honda στην 3η θέση.

Ο Jorge Lorenzo, που επίσης φορούσε το νέο φέρινγκ της Ducati, ήταν στην κορυφή μετά τις πρώτες προσπάθειες, με ένα χρόνο στο 1’ 55” 059, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορο από του Cal Crutchlow που ακολουθούσε με την LCR Honda.

Όμως ο Lorenzo δεν μπόρεσε να βελτιώσει την επίδοσή του παρά μόνο οριακά, στο 1’ 55” 038, με τη δεύτερη προσπάθεια, με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Marquez και στη συνέχεια οι Dovi και Rossi. Δίπλα από τον Lorenzo, από τη δεύτερη σειρά, θα ξεκινήσουν ο Crutchlow και ο Danilo Petrucci με την Pramac Ducati.

O Johann Zarco (Yamaha Tech3) έκανε τον 7ο χρόνο, μπροστά από τις Suzuki του Alex Rins και του Andrea Iannone, που ήταν για λίγο 2ος πριν τον περάσουν επτά αναβάτες. Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Dani Pedrosa με τη δεύτερη εργοστασιακή Honda.

Ο Tito Rabat (Avintia Ducati) και ο Maverick Vinales (Yamaha) ήταν οι τελευταίοι στην Q2, με τον δεύτερο να κάνει ένα χρόνο 3 δέκατα πιο αργό από εκείνον που είχε πετύχει στην Q1.

O Vinales ήταν ο μόνος από τους «μεγάλους» που χρειάστηκε να περάσει από την πρώτη φάση των κατατακτηρίων, οπότε αναμενόμενα κυριάρχησε στην Q1 μπαίνοντας αμέσως επικεφαλής μπροστά από τον Alvaro Bautista. Στη συνέχεια βελτίωσε κι άλλο την επίδοσή του για να εξασφαλίσει άνετα την πρόκριση, αλλά ο Bautista υποβιβάστηκε από τον Alex Rins πριν πέσει στην Κ12 ενώ ήταν σε τροχιά βελτίωσης του χρόνου του.

Ο Bautista τελικά έπεσε στην 4η θέση, πίσω από τον Franco Morbidelli (VDS Honda) που ήταν ο ταχύτερος από όσους αποκλείστηκαν στην Q1. Ο Ιταλός θα ξεκινήσει από την 5η σειρά, έχοντας δίπλα του τον Bautista και τον Bradley Smith με την ταχύτερη από τις δύο ΚΤΜ.
 
Ο Jack Miller (Pramac Ducati) ήταν πολύ γρήγορος στην αρχή, αλλά έπεσε στην Κ9 και κατέληξε στην 17η θέση, πίσω από τον Hafizh Syahrin με τη δεύτερη Yamaha Tech3.

O δοκιμαστής της Honda, Stefan Bradl, σε έκτακτη εμφάνιση στο Brno, θα ξεκινήσει τον αγώνα 18ος, ενώ ο τρίτος αναβάτης της Suzuki, o Sylvain Guintoli, θα ξεκινήσει 21ος.

Η Aprilia είχε εφιαλτικές κατατακτήριες, καθώς ο Scott Redding έπεσε στην Κ3 και ο Aleix Espargaro αντιμετώπισε μηχανική βλάβη. Θα ξεκινήσουν από την 25η και την 24η θέση αντίστοιχα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube