Νέο Suzuki GSX-S1000GT 2022: Ένα streetfighter με εξοπλισμό touring

Νέο Suzuki GSX-S1000GT 2022: Ένα streetfighter με εξοπλισμό touring

To νέο Suzuki GSX-S1000GT, αντικαταστάτης του GSX-S1000F, φέρνει νέες τεχνολογίες για τη Suzuki, κάνοντας ταυτόχρονο ένα βήμα προς την κατηγορία των Touring.

Suzuki GSX-S1000GT 2022

Ύστερα από την παρουσίαση του νέου GSX-S1000, περιμέναμε και την έκδοση με ολόσωμο φέρινγκ που θα αντικαθιστούσε το GSX-S1000F. Δηλαδή την μοτοσικλέτα που είχε η Suzuki στην κατηγορία sport-touring. Πέραν του φέρινγκ, η προηγούμενη GSX-S1000F δεν είχε σημαντικές διαφορές από τη γυμνή έκδοση και στην πραγματικότητα ήταν ένα 4κύλινδρο streetfighter με λίγο καλύτερη προστασία από την πίεση του αέρα σε φυσιολογικές ταχύτητες ταξιδιού, μεταξύ 130-150 km/h.

Τώρα όμως με το νέο GSX-S1000GT κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην κατηγορία touring, αλλάζοντας τη σπαρτιατική νοοτροπία του προηγούμενου μοντέλου και εισάγοντας νέες τεχνολογίες.

Στα μηχανικά μέρη, η βασική διαφορά από τον γυμνό αδερφο βρίσκεται στο υποπλαίσιο, όπου είναι ισχυρότερο για να αντέχει το επιπλέον βάρος του συνεπιβάτη μαζί με τις μεγάλες βαλίτσες και έχει αυξημένο πλάτος για μεγαλύτερη σέλα συνεπιβάτη.

Διαφορετική είναι και η εργονομία της θέσης οδήγησης με το fat-bar τιμόνι να έχει 2,3 πόντους μεγαλύτερο πλάτος και να έρχεται 1,4 cm πιο κοντά στο σώμα του αναβάτη. Επιπλέον ενώ έχουν προστεθεί ελαστικές βάσεις για τη σύνδεσή του με την πάνω πλάκα, με στόχο την εξουδετέρωση των κραδασμών. υψηλής συχνότητας Λαστιχένια καλύμματα υπάρχουν και στα μαρσπιέ, ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο MOTO...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube