Αποστολή: Γνωρίζουμε από κοντά το νέο BMW CE 02

Αποστολή: Γνωρίζουμε από κοντά το νέο BMW CE 02

H BMW απευθυνόμενη κυρίως σε νεαρούς αναβάτες παρουσίασε το νέο CE 02, ένα ηλεκτρικό δίκυκλο που δεν είναι ηλεκτρική μοτοσικλέτα ούτε e-scooter αλλά ένα eParkourer.

Πριν από λίγες μέρες βρεθήκαμε καλεσμένοι της BMW στο Μόναχο για μια μέρα γεμάτη αποκαλύψεις για το μέλλον της. Όμως, η εκδήλωση δεν είχε μόνο αυτοκινητικό ενδιαφέρον, με τη BMW Μotorrad να μας παρουσιάζει το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό CE 02.

Δύο χρόνια μετά το CE 04, o Γερμανός κατασκευαστής προσθέτει στην ηλεκτρική γκάμα του το νέο CE 02 που έρχεται για να προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία μετακίνησης σε αστικό περιβάλλον.

Απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς αναβάτες και σύμφωνα με την BMW δεν είναι ούτε ηλεκτρική μοτοσικλέτα ούτε e-scooter αλλά ένα eParkourer. 

BMW CE 02

Το βασικό χρώμα του πλαισίου, των τροχών και του μπροστινού φτερού είναι μαύρο, ενώ το κάλυμμα του κινητήρα είναι σε μεταλλικό γκρι χρώμα. Η κορυφαία έκδοση Highline ωστόσο διακοσμεί το CE 02 με πετρόλ χρώμα, πιρούνι σε χρυσαφί απόχρωση και διάφορες παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες με αυτοκόλλητα.

To νέο CE 02 είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος. Μία με μέγιστη τα 11 kW (15 PS), 6 kW (8 hp) σταθερά και ροπή 55 Nm και μια δεύτερη με μέγιστη ισχύ 4 kW (5 hp), ονομαστική 3,2 kW (4 hp) και ροπή επίσης 55 Nm. H τελευταία, έχει τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 45 km/h και είναι συμβατή με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορίας ΑΜ) και κατώτατο όριο τα 16 έτη. 

BMW CE 02

H ισχυρότερη έκδοση των 11 kW έχει τελική ταχύτητα 95 km/h, επιταχύνει από στάση στα 50 km/h σε 3" και συνεργάζεται με μια μπαταρία 3,92 kWh που προσφέρει 90 km αυτονομίας. Η έκδοση των 4 kW αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία με χωρητικότητα 1,96 kWh που χαρίζει 45 km αυτονομίας.

Τη φόρτιση της μπαταρίας από οικιακή πρίζα αναλαμβάνει ο εξωτερικός φορτιστής 0,9 kW. Η πλήρης φόρτιση διαρκεί 5,2 ώρες (3 ώρες για την έκδοση των 4 kW), ενώ η έκδοση Highline αυξάνει την ισχύ φόρτισης στα 1,5 kW μειώνοντας έτσι το χρόνο φόρτισης στις 3,5 ώρες.

To ύψος της σέλας από το έδαφος είναι 750 mm με τη έκδοση των 11 kW να ζυγίζει 132 kg και την έκδοση των 4 kW 119 kg.

BMW CE 02

O αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στη ρύθμιση «Flow» ιδανική για μετακίνηση στην πόλη και την «Surf» για μια πιο δυναμική εμπειρία οδήγησης. Στο επίπεδο εξοπλισμού Highline περιλαμβάνεται η ρύθμιση «Flash» για ακόμη πιο σπορ αίσθηση.

Όσο για το πλαίσιο το CE 02 βασίζεται σε ένα στρεπτικά άκαμπτο διπλό, κλειστό πλαίσιο από ατσάλινους σωλήνες. Μπροστά υπάρχει ένα τηλεσκοπικό πιρούνι με υδραυλική απόσβεση, ενώ πίσω χρησιμοποιείται ένα μονόμπρατσο ψαλίδι και ένα αμορτισέρ άμεσης έδρασης.

Τα φαρδιά ελαστικά είναι τοποθετημένα σε χυτούς τροχούς ελαφρού κράματος και το έργο της ακινητοποίησης αναλαμβάνουν δισκόφρενα εμπρός και πίσω με ABS στον εμπρός τροχό.

​​BMW CE 02

Tέλος, μια ψηφιακή οθόνη παρέχει στον αναβάτη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και κάνοντας χρήση της εφαρμογής BMW Motorrad Connected, το smartphone του ιδιοκτήτη μπορεί να συνδεθεί με το CE 02 προβάλλοντας διάφορα στοιχεία όπως τον προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης της φόρτισης.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube