Mitsubishi Engelberg Concept: Ένα Outlander από το (άμεσο) μέλλον

Mitsubishi Engelberg Concept: Ένα Outlander από το (άμεσο) μέλλον

Το 7θέσιο υβριδικό πρωτότυπο δείχνει μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι της Γενεύης έκανε κι αυτό το τολμηρό σχεδιαστικά πρωτότυπο SUV από τη Mitsubishi.

Έχει πάρει το όνομά του από ένα κέντρο χειμερινών σπορ της Ελβετίας και χρησιμοποιεί ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα με βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων, τετρακίνηση και ηλεκτρική αυτονομία έως 70 km κατά τις νέες, πιο ρεαλιστικές δοκιμές WLTP. Η συνολική του αυτονομία ξεπερνά τα 700 km.

Το εμπρός μέρος έχει την όψη ενός σκληροτράχηλου 4x4, όντας ψηλό, όρθιο και με τονισμένο το μοτίβο «Χ» των τελευταίων μοντέλων της μάρκας. Ασυνήθιστα είναι και τα εμπρός φανάρια, ενώ το πίσω μέρος είναι πιο συμβατικό και κομψό. Οι ποδιές εμπρός και πίσω τονίζουν τον off-road χαρακτήρα ενώ η ενσωματωμένη μπαγκαζιέρα οροφής ανοίγει και κλείνει αυτόματα και φέρει πρόσθετους προβολείς. Το πρωτότυπο δεν έχει χερούλια στις πόρτες ούτε κλασικούς καθρέφτες, που έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

Mitsubishi Engelberg Concept rear

Ανοίγοντας τις πόρτες αποκαλύπτεται μια ευρύχωρη καμπίνα με τρεις σειρές καθισμάτων, λευκό δέρμα και γαλάζιο φωτισμό. Το ταμπλό είναι καθαρό σχεδιαστικά, με ψηφιακά όργανα κι ένα σύστημα πολυμέσων τύπου tablet. Υπάρχουν πάντως πρόσθετοι διακόπτες στην κονσόλα για τον κλιματισμό, καθώς οι επιλογείς για τα οδηγικά προγράμματα, το σύστημα μετάδοσης και το κιβώτιο.

Mitsubishi Engelberg εσωτερικό

Η Mitsubishi εκθέτει στη Γενεύη και το σύστημα Dendo Drive House (DDH), ένα σύστημα παροχής ενέργειας για οικιακή χρήση που περιγράφεται ως «ένα ολοκληρωμένο σύστημα που περιλαμβάνει το αυτοκίνητο EV/PHEV, ένα φορτιστή δύο κατευθύνσεων, φωτοβολταϊκά πάνελ και οικιακή μπαταρία».

Mitsubishi home energy packaged system
 Το DDH μπορεί να μειώσει τα έξοδα για καύσιμα και να ελαφρύνει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι. Χάρη στην ευελιξία του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εφεδρική γεννήτρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube