Το μίνι όχημα που κινείται και με ηλιακή ενέργεια [video]

Το μίνι όχημα που κινείται και με ηλιακή ενέργεια [video]

Η ολλανδική Squad παρουσίασε με κάθε επισημότητα το Solar City Car, ένα μικρό τετράτροχο όχημα που κινείται και με ηλιακή ενέργεια.

Έπειτα από τρία χρόνια εξέλιξης και δοκιμών, η ολλανδική εταιρεία Squad Mobility, ανακοίνωσε ότι το Solar City Car είναι πλέον έτοιμο για βόλτες σε αστικό περιβάλλον!

Πρόκειται για ένα τετράτροχο όχημα, με μήκος 2 m, πλάτος 1,2 m και ύψος 1,6 m, το οποίο μπορεί να μεταφέρει στην καμπίνα του δυο ενήλικες επιβάτες και κάποιες… αποσκευές τους (68 έως 243 lt χώρος φόρτωσης ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων). To σημαντικό όμως είναι ότι το Solar City Car όπως αναφέρει και το όνομα του «φορτίζει» και με ηλιακή ενέργεια. 

Squad

Για την ακρίβεια, φέρει ένα ηλιακό πάνελ στην οροφή του το οποίο πλήρως φορτισμένο μπορεί να προσφέρει στο λιλιπούτειο όχημα έως και 20 km έξτρα αυτονομίας. Για την κίνηση του βέβαια φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 2 kW που βρίσκεται τοποθετημένος στους πίσω τροχούς, ενώ η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 1,6 kWh. Αυτό στα χαρτιά σημαίνει πως το Solar City Car μπορεί να διανύσει έως και 100 km με μία μόλις φόρτιση, κινούμενο με ταχύτητες έως 45 km/h και χρησιμοποιώντας μέχρι και το A/C.

Squad

Όπως και με το Citroen Ami, έτσι και με το Solar City Car, δε χρειάζεται ο κάτοχος του να έχει δίπλωμα οδήγησης στα χέρια του αφού μπορεί να οδηγηθεί (ανάλογα και με τη νομοθεσία κάθε χώρας) και από άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω. 

Η Squad Mobility, άνοιξε ήδη το βιβλίο των παραγγελιών για το Solar City Car, με την τιμή εκκίνησης του οχήματος να ανέρχεται στα €6.250. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube